BME K épület földalatti alagútrendszere

Helyszín:

BME K épület

Időpont:

2017. április 20. 10:00 -tól

2017. április 20. 16:00 -ig

Szervező

Üzemlátogatás

BME K épület földalatti alagútrendszere

Időpont: 2017. április 20. 10:00

Helyszín: BME K épület

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem központi „K" épülete Hauszmann Alajos műegyetemi tanár és építész tervei alapján készült. Az épület 1987-től az UNESCO Világörökség részét képezi. A robosztus létesítmény építését 1906-ban kezdték el, majd három évvel később fejezték be. Az épület felavatására, azonban csak a következő évben, azaz 1910-ben került sor. A négyemeletes központi épület mintegy 11670 m2 területen helyezkedik el. Méretéből adódóan számos előadóteremmel rendelkezik, az üzemlátogatás során azonban a kevesek számára ismert hatalmas épület alatt található alagútrendszert fedezzük fel.

Kalagut

 Az üzemlátogatás díjmentes. Felhívjuk figyelmét, hogy - a meglátogatott létesítmény korlátozott fogadóképessége miatt - a jelentkezés önmagában nem garantálja az üzemlátogatáson való részvételt. A jelentkezés elfogadásáról az üzemlátogatás szervezője értesíti Önt a jelentkezési határidő lejárta után. A határidőt követően jelentkezést nem áll módunkban elfogadni. A várható túljelentkezésre való tekintettel javasoljuk a minél előbbi regisztrációt. Túljelentkezés esetén előnyt élveznek a Szakkollégium tagjai, a Szakkollégium tantárgyait felvevő hallgatók, illetve az ETE, MEE, MET szervezetek valamelyikének tagjai. Azon jelentkezők, akik nem jelennek meg a megjelölt indulási időpontban, kizárhatók a szemeszter további létszámhatáros programjaiból.

A jelentkezők a jelentkezés visszaigazolását és az utazás részleteit a megadott e-mail címükre kapják meg legkésőbb 2017. április 15.-ig.

Az üzemlátogatás meghívója itt érhető el.