CIGRE

A CIGRE (International Council on Large Electric Systems) 1921-ben, Párizsban alakult azzal a céllal, hogy egy olyan nemzetközi közösség jöjjön létre, melynek tagjai elkötelezettek az energiarendszerekkel kapcsolatos szakértelem fejlesztése és megosztása mellett.

A CIGRE 16 munkaterületből áll, melyek a villamosenergia-rendszer fő területeire összpontosítanak. Ezeken belül több mint 250 munkacsoport dolgozik azon, hogy megoldja az energiarendszerek előtt álló kihívásokat. A CIGRE rendszeresen szervez nemzetközi eseményeket, melyekkel hozzájárul a modern villamosenergia-rendszer fejlesztéséhez, és ahhoz, hogy a szakemberek megoszthassák egymással a tapasztalataikat.

Mint minden szervezetben, az utánpótlás kérdése a CIGRE számára is kulcsfontosságú. Ezzel a céllal jött létre a Next Generation Network, amely egyetemi hallgatókat és pályakezdő szakembereket tömörít. Lehetőségük nyílik részt venni a CIGRE különböző eseményein, belefolyhatnak a szervezésekbe és a munkacsoportok feladataiba is, és ami a legfontosabb, hogy egymás között is értékes kapcsolatokat tudnak kialakítani.

A CIGRE NGN Magyarországon is jelen van 2022 óta, melynek tagságában Szakkollégiumunk is képviselteti magát, így jelen lehet a különböző rendezvényeken, és kiveheti a részét a szervezet életéből.

cigre.org