Belső programjaink

Belső szakmai képzési rendszer

Az Energetikai Szakkollégium olyan ambíciózus hallgatók szervezete, akik szeretnének az egyetemi tudást kiegészítő, további ismereteket szerezni. Legyen szó akár az alapokról, akár a kutatásról, akár az egyetemen megszerzett tudás továbbcsiszolásáról, mindenki meg tudja találni a maga számára ideális fejlődési lehetőséget, legyen az akár hard skill, akár soft skill készség. Jelenleg a tagjaink három lehetőség közül választhatnak: részt vesznek kurzuson, valamely szakmai csoportosulásban tevékenykednek, vagy pedig egyéni kutatásukat számolják el szakkollégiumi tevékenységként. Új tagjaink számára továbbra is kötelező az alapmodul teljesítése. Mindezek mellett még beszélgetéseket is szervezünk tagságunk számára, melyek által még nagyobb betekintést nyerhetünk az energetikai iparágba.

 

Alapmodul

Az alapmodul változott, mivel ettől az évtől a gépészmérnöki és villamosmérnöki ismereteket ismét együtt kell teljesíteni. A jelenléti alkalmak helyett a tananyag önálló feldolgozása és elsajátítása a feladat új tagjaink számára, amelyben a korábbi években készült beszámolók nyújtanak segítséget. Az alapmodul minden próbatag számára kötelezően teljesítendő, a szerzett tudásról egy írásos felmérésen kell számot adni. Nagyon fontos, hogy az alapmodul ismeretanyagát minden tag jól ismerje, mert ezzel nemcsak az egyetemen később tanultakat tudja könnyebben befogadni, hanem képes lesz a különféle belső szakmai programokat is jobban megérteni.

 

Kurzusok

A kurzus egy féléven át tartó, több alkalmas képzéssorozat. A kurzusok célja, hogy ezeken keresztül a tagok az adott témában olyan ismeretekre tegyenek szert, amelyeket máshol nem kaphatnak meg, a szakmában már tapasztalt és jártas előadóktól. A kurzus azoknak a hallgatóknak fontos és kötelező, akik nem vesznek részt szakmai csoportosulásban vagy kutatásban.

 

Szakmai csoportosulás

A korábbi szakmai műhelyek mintájára idén ismét elindultak a szakmai csoportosulások, amelyek a közös érdeklődéssel rendelkező tagok számára nyújtanak egy nagyszerű platformot ismereteik további és együttes bővítésére. A tagság bármilyen csoportosulást el tud indítani, hiszen a vezetőjük vagy az aktuális a tagságból vagy a korábbi, pártoló tagjaink közül kerülnek ki.

 

Egyéni kutatás

Azok a tagok, akik már megtalálták saját érdeklődési körüket és szeretnének jobban elmélyedni benne, lehetőségük van azzal foglalkozni a fenti lehetőségek helyett, és a megszerzett tudást akár TDK vagy cikk formájában kamatoztatni.