AEE

Nemzetközi kapcsolataink erősítése érdekében 2006-ban, első európai diáktagozatként alapítottuk meg az Association of Energy Engineers (AEE) nemzetközi, energetikai 

menedzsmenttel foglalkozó mérnöki egyesület magyarországi diáktagozatát (Hungarian Student Chapter - HSC).

Az AEE-t 1977-ben alapították az Amerikai Egyesült Államokban, de mára több mint 100 országban van jelen és összesen több mint 18 000 tagot számlál.

A szervezet legnagyobb rendezvénye, az évente, az Amerikai Egyesült Államokban (USA) megrendezésre kerülő World Energy Engineering Congress (WEEC), melyen 2007 óta szakkollégiumunk delegáltjai is képviselik a Chaptert és egyben a magyarországi diákszervezeteket. Tagjaink mindamellett, hogy képviselik szervezetünket a WEEC keretében megrendezésre kerülő díjátadókon, gálákon, illetve szakmai találkozókon, részt vesznek a konferencia szakmai előadásain, valamint minden évben publikálnak is a több ezer fős nemzetközi konferencián.

A 2007 óta tartó sikersorozatot folytatva a Szakkollégium 2013-ban is elnyerte az AEE Best Student Chapter International Díjat, immáron sorozatban hetedik alkalommal. Emellett több ízben, 2011-ben, illetve 2014-ben a legjobb hírlevélért járó „Best Newsletter International" díjat is nekünk ítélte a szervezet. A díjakat a Washington D.C.-ben megrendezésre kerülő világkonferencián vehették át a Szakkollégium képviselői.

2022-ben szervezetünk elnyerte a „Best Overall Student Chapter Performance” díjat, melyet az Atlantában megrendezett Association of Energy Engineers World konferencián vehetett át a diáktagozatunk elnöke, míg egy másik tagunk „Outstanding Chapter Member” díjban részesült.

A diáktagozat egyúttal egyik társszervezője az évente megrendezésre kerülő KLENEN konferenciának, amelyet az AEE Magyar Tagozata és az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület Energiahatékonysági Szakosztálya szervez.

Díjainkat részletesen lásd a DÍJAINK menüpont alatt.

A tagozat tisztségviselői:

President: Ilyés Botond
Vice President: Soós Viktória
Secretary: Papik Ákos
Treasurer: Szolga Larisza

 

aeecenter.org