IEEE

Nemzetközi ismertségünk, kapcsolataink bővítése céljából az IYCE’09 konferencián a nagyközönség előtt is bejelentettük az „IEEE Budapest University of Technology and Economics Joint Student Branch Chapter of the Industry Apllications and the Power & Energy Societies” tagozat megalapítását.

Ennek első eredményeként a tagozat a 2009-es tevékenységek honorálásaként elnyerte az „IAS Outstanding Student Branch Chapter 2010” díjat, melynek átvételére Houstonban, az IAS Annual Meetingen került sor. A 2011-es évben tevékenységünket „IAS Continued Outstanding Performance Student Branch Chapter 2011” díjjal jutalmazták, míg weboldalunk „IAS CMD Chapter Web Contest, First prize” díjban részesült. A díjakat a 2011-es IAS Annual Meetingen vehettük át, mely az Amerikai Egyesült Államokban található Orlandóban került megrendezésre. A fent említett díjakat a 2012-es évben is elnyertük: tagozatunk 2011-es tevékenységét „IAS Continued Outstanding Performance Student Branch Chapter” elismeréssel honorálták, weboldalunk pedig a „2012 IAS Chapter Web Contest” első helyezettje lett. Büszkeséggel tölt el minket, hogy a 2013. évi IAS Annual Meetingen ismét átvehettük az „IAS Continuously Outstanding Performance Student Branch Chapter” elismerést, honlapunk pedig ezúttal második helyezést ért el az „IAS Chapter Web Contest” versenyen.

A 2014-15-ös években, valamint 2016-ban a Chapter már mondhatni megszokottan nyerte el az „IAS Continuously Outstanding Student Branch Chapter Award” díjat. A 2014-es év pedig a Power and Energy Society részéről is meghozta a várva várt sikert: a „High Performing Student Branch Chapter Award” elnyerése igen megtisztelő volt, a 2015-ös évben pedig már meggyőző fölénnyel hódítottuk el ezen elismerést. 2015 őszén a Szakkollégium részt vett az IEEE Day keretein belül meghirdetett fotópályázaton, melyet „Best Technical Photo” kategóriában megnyertünk. Szakmai sikereink is születtek 2015-ben: az IEEE Hungary Section Szakmai Cikk és Dolgozat versenyén első és megosztott második helyet értek el a Student Branch Chapter indulói. A Region 8 (Európa, Közel-Kelet és Afrika) éves „Student Paper Contest” versenyén pedig döntőbe jutott egy tagunk (legjobb öt dolgozat az említett térségben), ami neves konferenciarészvételi és publikálási lehetőséggel járt Cipruson. 2016-ban tagjaink részt vettek az IEEE IAS Annual Meetingen Portlandben, ahol az „Outstanding Small Joint Chapter Award” és a „Continuously Outstanding Student Branch Chapter Award” díj mellett egyik tagunk az IYCE’15 konferencia szervezéséért elnyerte az „Industry Applications Society Outstanding Project Organizer Award” elismerést. Az IYCE konferencia megrendezéséért megkaptuk a „Darrel Chong Student Activity Award”-ot, a Középiskolai Tanulmányi versenyért pedig a „Maker Event Winner” elismerést. Szervezetünk az IYCE’17 konferencia szervezéséért elnyerte az „IAS Most Happening Chapter Contest Award”-ot, továbbá egyik tagunk ismételten elnyerte az „Industry Applications Society Outstanding Project Organizer Award” elismerést. 2019-ben két tagunk újra a Region 8 „Student Paper Contest” döntőse lett. Az IEEE Power and Energy Society 2016-os „High Performing Student Branch Chapter Program” világszinten 13., Region 8 szinten pedig 2. helyezettjei lettünk.

A Szakkollégium képviselői a 2022-es Annual Meetingen

Az IYCE szervezői az IYCE’19 konferencia gálaestjén az IEEE IAS CMD jelenlegi és előző elnökétől vehették át az Industrial Application Society elismerő okleveleit a 7th International Youth Conference on Energy 2019 megszervezéséért. A 2019-es IAS Annual Meetingen a honlapunk „IAS Chapter Web Contest” verseny harmadik helyezését érte el. Az esemény az Amerikai Egyesült Államokbeli Baltimoreban került megrendezésre. 2020-ban a „Most Happening Chapter Contest” kategóriában 2. helyezést értünk el, aminek köszönhetően egy tagunk képviseltethette magát az IEEE IAS Annual Meetingen, a koronavírus miatt online környezetben.

2021 is sikerekben gazdag év volt Szakkollégiumunk számára. A 2020/21-es Tanulmányi Verseny szervezése kapcsán elnyertük a „Darrel Chong Student Activity Award”-ot. Az IEEE Power and Energy Society High Performance Student Branch Chapter Programban bronz fokozatot szereztünk. Emellett három tagunk képviseltethette magát az online körülmények között megrendezésre kerülő IEEE IAS Annual Meetingen, köszönhetően annak, hogy elnyertük a „Student Registration Grant Award”-ot. 

 

2022-ben négy tagunk is részt vehetett a IEEE Industry Applications Society éves konferenciáján az „Annual Meeting Travel Grant Program (AMTGP) 2022” keretében, Detroitban. Közülük ketten legfrissebb kutatási eredményüket is prezentálták a konferencián.

 

 

Tisztségviselők:

Székely László - Chair
Bangó Zsófia - Vice Chair
Ilyés Botond - Secretary
Apor Veronika - Treasurer
Leveles Péter - Webmaster

További fontos linkek:

http://www.ieee.org
http://ias.ieee.org

http://www.ieee-pes.org