ESZK10

Az Energetikai Szakkollégium 2012. október 17-én ünnepelte 10 éves fennállását, amelynek alkalmából egy nagyszabású konferencia került megrendezésre.

A programot a Szakkollégium akkori elnöke, Vörös Csaba nyitotta meg, bemutatta és értékelte az elmúlt 10 évet, amely alatt számos fejlődésen és változáson ment keresztül a szervezet. Ezt követően Zsebik Albin, a Szakkollégium alapító tagja és tiszteletbeli tanárelnöke tartott köszöntőt, majd Dr. Vajta László és Dr. Czigány Tibor, a BME Villamosmérnöki és Informatikai, valamint Gépészmérnöki Karának dékánjai és Dr. Stépán Gábor, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja folytatta a sort.

Délelőtt plenáris előadások, délután pedig több különböző szekció várta az érdeklődőket a konferencia keretén belül. A plenáris előadásokat Dr. Holoda Attila, energetikáért felelős helyettes államtitkár; Lenkei István, a Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatói tanácsadója; valamint Dr. Gerse Károly, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatói főtanácsadója tartották. A délutáni szekciók a villamosenergia-piac, a megújuló energiaforrások, az energiapolitika és az atomenergetika aktuális kérdéseit járták körbe.