Fővárosi Hulladékhasznosító Mű (HUHA) és Köztisztasági Múzeum

Helyszín:

Budapest

Időpont:

2019. szeptember 24. 9:00-tól

2019. szeptember 24. 12:00-ig

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ LEJÁRT

Szervező

Letöltések

Credital Üzemlátogatás

Fővárosi Hulladékhasznosító Mű (HUHA) és Köztisztasági Múzeum

Időpont: 2019. szeptember 24. 9:00

Helyszín: Budapest

A Fővárosi Hulladékhasznosító Mű a Budapesten keletkező települési szilárd hulladék mintegy 60 százalékát termikusan ártalmatlanítja. Létesítéséről 1976-ban született döntés, 1982-re el is készült. A 2005-ben történt rekonstrukció után kapacitása megnőtt, évi 420 ezer tonna kommunális hulladék termikus hasznosítását teszi lehetővé, és ezzel 13 ezer lakás fűtéséhez szükséges gőzt állít elő, 45 ezer lakás éves villamosenergia-igényét tudja fedezni. A létesítmény területén található az Európában is egyedülálló Köztisztasági Múzeum, ahol régi korok dokumentumai, valamint tisztasági és hulladékszállítási járművei tekinthetők meg.

A látogatás során a negyedórás filmet fogunk megtekinteni, majd megnézzük az üzemet, illetve a múzeumot. A program körülbelül 2-3 óra hosszúságú lesz. A telephely megközelítése önállóan, tömegközlekedéssel történik.

Az üzemlátogatás díjmentes. Túljelentkezés esetén előnyt élveznek a Szakkollégium tagjai, a Szakkollégium tárgyait felvevő hallgatók, illetve az ETE, MEE, MET szervezetek valamelyikének tagjai. A határidőn túli jelentkezést nem áll módunkban elfogadni. Azon jelentkezők, akik nem jelennek meg adott időpontban, kizárhatók a szemeszter további létszámhatáros programjairól. A jelentkezők a jelentkezés vissszaigazolását és a program részleteit a megadott email címükre kapják meg legkésőbb 2019.09. 20-ig.