Ceglédi alállomás, Szolnoki Járműjavító

Helyszín:

Ceglédi alállomás, Szolnoki Járműjavító

Időpont:

2017. február 20. 7:30 -tól

2017. február 20. 16:00 -ig

Szervező

Üzemlátogatás

Ceglédi alállomás, Szolnoki Járműjavító

Időpont: 2017. február 20. 7:30

Helyszín: Ceglédi alállomás, Szolnoki Járműjavító

A MÁV Zrt. 39 vontatási alállomásának egyike a közelmúltban felújított ceglédi alállomás, mely az országos 120 kV-os távvezetéki hálózatból vételezett villamos energiát 25 kV-os feszültségszintre alakítja. Ezek az alállomások látják el villamos energiával a vontatójárműveket és a helyhez kötött fogyasztókat is.

A Szolnoki járműjavító már több mint 160 éve szolgálja ki a hazai vasútipart és jelenleg is fejleszti a MÁV-START mozdonyait és személykocsi parkját. A látogatás során testközelből megismerhetővé válik a vasúti járművek külső-belső kialakítása, az utasterek, a mozdonyvezetők munkahelye, bepillantást nyerhetünk a járművek gyártási, felújítási munkálatainak otthont adó csarnokokba, a munkák fázisaiba.

jarmujavito

 Az üzemlátogatás díjmentes. Felhívjuk figyelmét, hogy - a meglátogatott létesítmény korlátozott fogadóképessége miatt - a jelentkezés önmagában nem garantálja az üzemlátogatáson való részvételt. A jelentkezés elfogadásáról az üzemlátogatás szervezője értesíti Önt a jelentkezési határidő lejárta után. A határidőt követően jelentkezést nem áll módunkban elfogadni. A várható túljelentkezésre való tekintettel javasoljuk a minél előbbi regisztrációt. Túljelentkezés esetén előnyt élveznek a Szakkollégium tagjai, a Szakkollégium tantárgyait felvevő hallgatók, illetve az ETE, MEE, MET szervezetek valamelyikének tagjai. Azon jelentkezők, akik nem jelennek meg a megjelölt indulási időpontban, kizárhatók a szemeszter további létszámhatáros programjaiból.

A jelentkezők a jelentkezés visszaigazolását és az utazás részleteit a megadott e-mail címükre kapják meg legkésőbb 2017. február 15-ig.

Az üzemlátogatás meghívója itt érhető el.