Tisza II. Erőmű telephelye

Helyszín:

Tisza II. Erőmű telephelye

Időpont:

2015. április 10. 10:00 -tól

2015. április 10. 17:00 -ig

Jelentkezési határidő lejárt

Szervező

  • Kiss Bálint Zoltán
    Kiss Bálint Zoltán

    Pártoló tag

Üzemlátogatás

Tisza II. Erőmű telephelye

Időpont: 2015. április 10. 10:00

Helyszín: Tisza II. Erőmű telephelye

A Tisza II. Hőerőmű 1972 - 1978 között épült 900 MW-os névleges teljesítménnyel. 4 darab 225 MW-os szénhidrogén (földgáz, fűtőolaj, inert gáz) tüzelésű kazánjával az ország negyedik legnagyobb erőművének számított 2012-ig. Az erőmű több mint 130 hektár területen, saját vízkivételi és vízkezelő művel, továbbá egy több mint 80 000 tonna kapacitású olajtárolóval rendelkezik. Itt található az erőmű jelképének is tekintett 250 m magas kémény is. Az erőmű jelenleg áll, de a telephellyel együtt kiváló műszaki állapotban van. Sajószögeden a 400/220/120kV-os alállomást és a mellette található gyorsindítású gázturbinát fogjuk megtekinteni.

Az üzemlátogatás díjmentes. Felhívjuk figyelmét, hogy - a meglátogatott létesítmény korlátozott fogadóképessége miatt - a jelentkezés önmagában nem garantálja az üzemlátogatáson való részvételt. A jelentkezés elfogadásáról az üzemlátogatás szervezője értesíti Önt a jelentkezési határidő lejárta után. A határidőt követően jelentkezést nem áll módunkban elfogadni. A várható túljelentkezésre való tekintettel javasoljuk a minél előbbi regisztrációt. Túljelentkezés esetén előnyt élveznek a Szakkollégium tagjai, a Szakkollégium tantárgyait felvevő hallgatók, illetve az ETE, MEE, MET szervezetek valamelyikének tagjai. Azon jelentkezők, akik nem jelennek meg a megjelölt indulási időpontban, kizárhatók a szemeszter további létszámhatáros programjaiból.

A jelentkezők a jelentkezés visszaigazolását és az utazás részleteit a megadott e-mail címükre kapják meg legkésőbb 2015. április 5-ig.

Az üzemlátogatás meghívója itt érhető el.