Energy Audits: Planification, Tools, Key Success and the Pitfalls You Must Overcome

Helyszín:

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Q épület QBF13-as terem

Előadó:

Marc Masó (AEE)

Időpont:

2023. május 11. 18:15 -tól

2023. május 11. 20:00 -ig

Szervező

Credital Előadás

Energy Audits: Planification, Tools, Key Success and the Pitfalls You Must Overcome

Előadó: Marc Masó (AEE)

Időpont: 2023. május 11. 18:15

Helyszín: Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Q épület QBF13-as terem

[English description below]

Az Európai Energiahatékonysági Irányelv 2012 óta kötelezi az energiaauditok, vagyis az energiahatékonysági felülvizsgálatok elvégzését. A tanácsadási projekt célja nem más, mint hogy képet kapjunk egy épület energiafogyasztásáról és annak optimalizálási lehetőségeiről.

Az előadó a vállalkozói oldalát is bemutatja egy ilyen projektnek mindamellett, hogy a teljes folyamatot ismerteti az ügyféllel való első kapcsolatfelvételtől egészen a felülvizsgálat elvégzéséig. Az előadó több mint 200 épületen végzett energetikai felülvizsgálatának tapasztalatai alapján olyan kérdésekre kaphatunk választ, mint hogy mi történik pontosan egy mérés során, mi az auditor szerepe, valamint hogyan zajlik az első egyeztetés, vagy miért olyan fontos a záró bemutatás.

Az előadás angol nyelvű.


The European Energy Efficiency Directive has been obligated to do energy audits since 2012.  An energy audit is an energy consulting project to obtain a picture of a building's energy consumption and its energy consumption improvement options.

In this session, the entire energy audit process will be explained, from the first contact with the client and the planning of the energy audit to the delivery. With the lecturer’s experience of having energy audited more than 200 buildings, he will explain all the concepts to be able to achieve a good and useful energy audit.

Online stream: twitch.tv/eszkorg