Paksi atomerőmű

Helyszín:

Paksi atomerőmű

Időpont:

2016. április 13. 10:00 -tól

2016. április 13. 15:00 -ig

Szervező

Üzemlátogatás

Paksi atomerőmű

Időpont: 2016. április 13. 10:00

Helyszín: Paksi atomerőmű

paks

 

A Paksi Atomerőmű hazánk legnagyobb erőműve, mely 4 blokkjának összesen 2000 MW beépített villamos teljesítményével a magyarországi villamosenergia-termelés 40%-át fedezi. A blokkok közül kettő már megkapta az üzemidő-hosszabbítási engedélyt, így további 20 évig üzemelhetnek. Az üzemlátogatás során először a Látogatóközpontot nézzük meg, ahol az érdeklődők megismerhetik az erőmű rövid történelmét és az erőműben zajló folyamatokat. Ezt követően lehetőség nyílik az üzemi terület körbejárására, ahol a primer és szekunder köri berendezéseket lehet megtekinteni, majd a Karbantartó Gyakorló Központot. A program zárásaképp pedig az Atomenergetikai Múzeumot látogatjuk meg.

Az üzemlátogatás díjmentes. Felhívjuk figyelmét, hogy - a meglátogatott létesítmény korlátozott fogadóképessége miatt - a jelentkezés önmagában nem garantálja az üzemlátogatáson való részvételt. A jelentkezés elfogadásáról az üzemlátogatás szervezője értesíti Önt a jelentkezési határidő lejárta után. A határidőt követően jelentkezést nem áll módunkban elfogadni. A várható túljelentkezésre való tekintettel javasoljuk a minél előbbi regisztrációt. Túljelentkezés esetén előnyt élveznek a Szakkollégium tagjai, a Szakkollégium tantárgyait felvevő hallgatók, illetve az ETE, MEE, MET szervezetek valamelyikének tagjai. Azon jelentkezők, akik nem jelennek meg a megjelölt indulási időpontban, kizárhatók a szemeszter további létszámhatáros programjaiból.

A jelentkezők a jelentkezés visszaigazolását és az utazás részleteit a megadott e-mail címükre kapják meg legkésőbb 2016. március 29-ig.

Az üzemlátogatás meghívója itt érhető el.