Litéri alállomás és Pétfürdő, Nitrogénművek Zrt.

Helyszín:

Litéri alállomás és Pétfürdő, Nitrogénművek Zrt.

Időpont:

2015. november 12. 10:00 -tól

2015. november 12. 17:00 -ig

Jelentkezési határidő lejárt

Szervező

  • Pintér László
    Pintér László

    Pártoló tag

Üzemlátogatás

Litéri alállomás és Pétfürdő, Nitrogénművek Zrt.

Időpont: 2015. november 12. 10:00

Helyszín: Litéri alállomás és Pétfürdő, Nitrogénművek Zrt.

A Litéri alállomás a MAVIR tulajdonában lévő 400/120/35/20 kV-os alállomás, mely átviteli csomópontként biztosítja a közép-dunántúli 120 kV-os elosztóhálózat betáplálását, a Paksi Atomerőműben termelt villamos energia dunántúli szállítását, az észak-dél irányú nemzetközi villamosenergia-szállítást, valamint a Litéri Gázturbinás Erőmű csatlakozását, mely erőmű 1998-ban épült a tartalék kapacitás rendelkezésre bocsátása céljából. Az erőmű beépített teljesítménye 155 MW. Az üzemlátogatás további részeként lehetőség lesz a Nitrogénművek Zrt. pétfürdői üzemének és az alkalmazott technológiának a megismerésére.

petfurdo

Az üzemlátogatás díjmentes. Felhívjuk figyelmét, hogy - a meglátogatott létesítmény korlátozott fogadóképessége miatt - a jelentkezés önmagában nem garantálja az üzemlátogatáson való részvételt. A jelentkezés elfogadásáról az üzemlátogatás szervezője értesíti Önt a jelentkezési határidő lejárta után. A határidőt követően jelentkezést nem áll módunkban elfogadni. A várható túljelentkezésre való tekintettel javasoljuk a minél előbbi regisztrációt. Túljelentkezés esetén előnyt élveznek a Szakkollégium tagjai, a Szakkollégium tantárgyait felvevő hallgatók, illetve az ETE, MEE, MET szervezetek valamelyikének tagjai. Azon jelentkezők, akik nem jelennek meg a megjelölt indulási időpontban, kizárhatók a szemeszter további létszámhatáros programjaiból.

A jelentkezők a jelentkezés visszaigazolását és az utazás részleteit a megadott e-mail címükre kapják meg legkésőbb 2015. november 9-ig.

Az üzemlátogatás meghívója itt érhető el.

Képgaléria