Fővárosi Hulladékhasznosító Mű 2015

Helyszín:

Fővárosi Hulladékhasznosító Mű

Időpont:

2015. november 4. 10:00 -tól

2015. november 4. 17:00 -ig

Jelentkezési határidő lejárt

Szervező

  • Halász Ágnes
    Halász Ágnes

    Pártoló tag

Üzemlátogatás

Fővárosi Hulladékhasznosító Mű 2015

Időpont: 2015. november 4. 10:00

Helyszín: Fővárosi Hulladékhasznosító Mű

A Fővárosi Hulladékhasznosító Mű 1982 óta dolgozza fel az üzembe beérkező hulladékot. A 2002-ben létesített új füstgáztisztító rendszer mellett a korszerű kazán- és tüzelőberendezések nemcsak az Európai Uniós környezetvédelmi előrírásoknak felelnek meg, de évi 420 ezer tonna települési szilárd hulladék termikus hasznosítását is lehetővé teszik. A beszállított hulladékok az átvételt és a megfelelő technológiai előkészítést követően takaróanyagként hasznosíthatók, a folyamat során keletkezett károsanyagokat pedig különböző semlegesítő eljárások után szakszerű ártalmatlanításra szállítmányozzák.

Üzemlátogatásunk során szakmai körbevezetéssel lehetőség nyílik az üzem működésének és a teljes hulladékártalmatlanítási folyamatnak – a beszállítástól kezdve a hulladékégetésen át, egészen a füstgáztisztításig - a megismerésére.

HUHA

Az üzemlátogatás díjmentes. Felhívjuk figyelmét, hogy - a meglátogatott létesítmény korlátozott fogadóképessége miatt - a jelentkezés önmagában nem garantálja az üzemlátogatáson való részvételt. A jelentkezés elfogadásáról az üzemlátogatás szervezője értesíti Önt a jelentkezési határidő lejárta után. A határidőt követően jelentkezést nem áll módunkban elfogadni. A várható túljelentkezésre való tekintettel javasoljuk a minél előbbi regisztrációt. Túljelentkezés esetén előnyt élveznek a Szakkollégium tagjai, a Szakkollégium tantárgyait felvevő hallgatók, illetve az ETE, MEE, MET szervezetek valamelyikének tagjai. Azon jelentkezők, akik nem jelennek meg a megjelölt indulási időpontban, kizárhatók a szemeszter további létszámhatáros programjaiból.

A jelentkezők a jelentkezés visszaigazolását és az utazás részleteit a megadott e-mail címükre kapják meg legkésőbb 2015. október 30-ig.

Az üzemlátogatás meghívója itt érhető el.

Képgaléria