ESZK Nyári szakmai gyakorlat

Az Energetikai Szakkollégium 2002-es megalapítása óta kiemelten fontosnak tartja, hogy segítse az energetika valamely területén tanuló egyetemi hallgatók és az energetikában élen járó cégek kapcsolatfelvételét. Ennek a célnak szenteli programjai nagy részét, és ebbe a sorba illik bele a 2007 óta évente megrendezésre kerülő Nyári Szakmai Gyakorlat program is. Már a kezdetekkor cél volt a hallgatók számára minél szélesebb körben lehetőséget biztosítani a mérnöki diplomához elengedhetetlen kötelező szakmai gyakorlat teljesítésére, a mára hagyománnyá váló tevékenység pedig elismerésre tett szert nem csak a programban résztvevő cégek, hanem az egyetemi tanszékek körében is.

Kezdettől fogva igyekszünk még több lehetőséget biztosítani a programban résztvevő hallgatóknak az egyetemen kötelező 4-6 hetes szakmai gyakorlat elvégzésére. Programunk során kiemelt szándékunk, hogy jelentős hazai ipari szereplők bevonásával megteremtsük a kapcsolatot a diploma megszerzése előtt álló egyetemi hallgatók és a vezető energetikai vállalatok között. A résztvevő hallgatók szervezeteink segítségével bepillantást nyerhetnek az energetika területén dolgozó mérnökök mindennapjaiba, elmélyíthetik az egyetemen előzetesen megszerzett elméleti és gyakorlati tudásukat, továbbá karrierjük szempontjából elengedhetetlen szakmai kapcsolatokra tehetnek szert.

Az elmúlt évek legjobb referenciái megtekinthetők honlapunkon a Nyári szakmai gyakorlat beszámolók menüpont alatt.

A program sikerességét mutatja, hogy évek óta jelentős számú hallgatót tudunk kiközvetíteni partnereinkhez. A kiközvetítés alapját adó szempontrendszer utóbbi okok miatt egyre kifinomultabb, a cégekkel egyeztetve folyamatos felülvizsgálatra kerül. Természetesen partnereink gyakran egyéni elvárásokat is támasztanak a jelentkező hallgatókkal szemben, ezek figyelembevételével minden gyakorlati hely esetében próbáljuk körültekintően felmérni, hogy az adott jelentkező mind szakmailag, mind pedig ambícióiban a megfelelő választás legyen a cégek számára. A Szakmai gyakorlati programunk elsődlegesen a diplomához szükséges 4-6 hetes gyakorlat teljesítése érdekében jött létre, így ez is része a már említett szempontrendszernek, azonban minden évben közvetítünk ki a kötelező szakmai gyakorlat elvégzésén felül is gyakornoki állást kereső hallgatókat, így mindenkit biztatunk a jelentkezésre!

 

A 2022-es programba való jelentkezés lezárult, a következő programba 2023 tavaszától lehet jelentkezni.

 

A programmal kapcsolatban továbbra is az allas@eszk.org címen lehet információhoz jutni.

 

A programban résztvevő hallgató vállalja:

A 2022-es programban résztvevő cégek:

ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt.

ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt.

A hazai tulajdonban lévő ALTEO egy modern szemléletű energetikai szolgáltató- és kereskedővállalat. Üzleti tevékenysége kiterjed a megújuló -energiahordozókon és a földgázon alapuló energia termelésére és kereskedelmére, valamint egyedi vállalati igényekre szabott energetikai szolgáltatásokra, fejlesztésekre. A társaság megbízható, környezettudatos, a megújuló energia fenntartható hasznosításán alapuló energiaellátást nyújt ügyfeleinek, amelyek közt hazai kis- és középvállalkozások ugyanúgy megtalálhatók, mint nagyvállalatok. Saját, optimálisan kialakított összetételű eszközeinek, valamint szabályozó központjának köszönhetően partnereinek a legmagasabb minőségű, leginnovatívabb szolgáltatásokat biztosítja. Ezek közé az utóbbi években olyan innovatív üzletágak sorakoztak fel, mint az e-mobilitás, a hulladékmenedzsment, valamint a menetrendezés, amelyeknél még inkább érvényre jutnak a körforgásos gazdaság szempontjai.

Hány főt tudnának fogadni? 2-3 fő

Időintervallum: 4 hetes, 6 hetes, teljes munkaidős

Végzettség: Energetikus, villamos és gépészmérnök

Időszak: Május, Június, Július, Augusztus, Szeptember

Munkavégzés formája: Felváltva helyszíni és home office

Munkakör: Portfólió koordinátor - bővebben ezen a linken tájékozódhattok

Munkaidő: Heti minimum 20 óra

Munkabér: Biztosítanak

Munkavégzés helye: Budapest, 3.kerület

ANG Engineering Kft

ANG Engineering Kft

További információkat weboldalunkon, a https://www.ang-engineering.hu/ címen találhattok.

Hány főt tudnának fogadni? 4-6 fő

Időintervallum: Teljes munkaidős

Végzettség: Épületgépészeti szakirány, végzős

Időszak: Egész évben

Munkavégzés formája: Csak helyszíni

Munkakör: Épületgépész szerkesztő Revit ismeretekkel

Munkaidő: 40 óra

Munkabér: Biztosítanak

Munkavégzés helye: 1117 Budapest, Fehérvári út 50-52.

BIMeXpert Kft

BIMeXpert Kft

Cégünk az elmúlt négy évben, stabil növekedés mellett vált az épületgépészeti tervezés meghatározó ipari szereplőjévé. Mérnökcsapatunk kiemelkedő lelkesedéssel és elhivatottsággal használja és fejleszti a BIM-es megoldásokat a tervezési munkában. Fő erősségünk a szervezettség, és hatékony kommunikáció, ami biztosítja nekünk a hazai és nemzetközi nagyléptékű projekteken a sikeres munkavégzést. A munkavégzéssel párhuzamosan zajló szervezetfejlesztés segítségével biztosítunk magánélet és munkakörnyezet barát munkahelyet csapatunk számára.

Hány főt tudnának fogadni? 4 fő

Időintervallum: 6 hetes, Részmunkaidős, Teljes munkaidős

Végzettség: Épületgépész, épületenergetikus

Időszak: Május, Június, Július, Augusztus, Szeptember

Munkavégzés formája: Csak helyszíni

Munkakör: Revit-es modellezés illetve időnként helyszíni felmérés

Munkaidő: Minnél kevésbé szabdalva. Azaz az ideális, ha egyben, teljes munkaidőben zajlik a szakmai gyakorlat, de ettől el lehet térni.

Munkabér: Biztosítanak

Munkavégzés helye: 1117 Budapest, Hunyadi János út 3

BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt.

BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt.

A BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt.-nél lehetősége van a hallgatóknak egy nagy múltú, többféle gépészeti, energetikai technológiával foglalkozó közmű szervezet szakmai életébe betekinteni. Többek között megismerkedhetnek hőközponti, fűtűművi, távhővezetéki, távfelügyeleti, hulladékhasznosítási stb. technológiákkal. Várjuk sok szeretettel az érdeklődő diákokat!

Hány főt tudnának fogadni? 4 fő

Időintervallum: 4-6 hetes, részmunkaidős

Végzettség: Gépészmérnök, épületgépész, energetikus, villamosmérnök

Időszak: Június, Július, Augusztus

Munkavégzés formája: Csak helyszíni

Munkakör: Beruházási projektmenedzser gyakornok, energetikai referens gyakornok, energetikai elemző gyakornok

Munkaidő: teljes, vagy részmunkaidőben is, megállapodás szerint

Munkabér: Kötelező szakmai gyakorlatban előírtaknak megfelelő törvényi juttatások. Ezen kívül adott esetben van korlátozott lehetőség pályakezdő program keretében munkaviszony keretében is csatlakozni a szervezethez.

Munkavégzés helye: 1116 Budapest, Kalotaszeg utca 31.

BME Zéró Karbon Központ

BME Zéró Karbon Központ

A BME-FIEK szervezeti egységeként működő Zéró Karbon Központ feladata, hogy összehozza a magyar tudományos és gazdasági élet azon szereplőit, akik közösen megalkotják az ország zöld átmenethez szükséges megoldásait úgy, hogy mindez klímavédelmi és gazdaságfejlesztési szempontból is sikeres legyen Magyarországnak.

Jelentkezz hozzánk heti 2x8 órás rugalmas munkavégzésre! A feladat irodalomösszefoglalók készítése, prezentációk, tanulmányírásban való közreműködés az alábbi témakörökben:

• biogáz

• energiaközösség

• időjárásfüggő villamosenergia termelés

• hidrogén

• energiatárolás

Hány főt tudnának fogadni? 3 fő

Időintervallum: 6 hetes, Részmunkaidős

Végzettség: Villamosmérnök, gépészmérnök és energetikus, informatikus

Időszak: Május, Június, Szeptember

Munkavégzés formája: Felváltva helyszíni és home office

Munkakör: Elemző

Munkaidő: heti 2*8 óra vagy 3*8 óra

Munkabér: Biztosítanak

Munkavégzés helye: BME Z épület

Budapesti Történeti Múzeum

Budapesti Történeti Múzeum

A Budapesti Történeti Múzeumhoz tartozó épületek esetében a fenntartó szándékához igazodva a műemlék jellegű épületeink energetikai szempontból történő korszerűsítése is szándékban van, viszont a sok kötöttség miatt nehéz benne elindulni. Ebben tehát szívesen vennénk segítséget, akár egy nyári diákmunkával töltött időszak alatt megírt TDK dolgozat formájában is. Műemlék jellegű történelmi épületek modernizációjával kapcsolatos izgalmas kérdések.

Hány főt tudnának fogadni? 1 fő

Időintervallum: Nyári szakmai gyakorlat esetén rugalmasan akár több hónapra is

Végzettség: Villamosmérnök, energetikus

Időszak: Június, Július, Augusztus

Munkavégzés formája: Felváltva helyszíni és home office

Munkakör: Energetikai ügyintéző

Munkaidő: 6 vagy 8 órás munkavégzés

Munkabér: Biztosítanak  

Munkavégzés helye: Budapest, I. Szent György tér

CEEGEX Zrt.

CEEGEX Zrt.

A HUPX Csoport (HUPX, CEEGEX, HUDEX) a hazai energiatőzsde, ahol szervezett villamosenergia-piacon (HUPX), szervezett földgázpiacon (CEEGEX) és derivatív termékekkel rendelkező szabályozott piacon (HUDEX) kereskedik több mint 20 ország közel 100 vállalata. MAVIR leányvállalatként ez egy nagy család, egyre nemzetközibb környezettel. Nálunk évi több tíz TWh energia átforog, vagyis több százmillió euró, ha úgy jobban tetszik. Gyere, és próbáld ki magad mérnöki területről a közgazdászok között, gazdasági területről érkezve a mérnökök között!

A Te helyed a szakmai közösségünkben: Az első időszakban több területről kapsz szakmai oktatást, majd rotálva változatos feladatkörökben kipróbálhatod magad, közben megismered a legfontosabb energiatőzsdei fogalmakat, kereskedési formákat és energiapiaci trendeket. Később lehetőséged lesz egy nagyobb elemzésbe, fejlesztésbe vagy projektbe is belekapcsolódnod. Nem utolsó sorban pedig próbálunk a soft skilljeid fejlesztésére is fókuszálni.

Hány főt tudnának fogadni? 2 fő

Időintervallum: 4 és 6 hetes, részmunkaidős

Végzettség: Mind a mérnök, mind a közgazdász egyetemisták jelentkezését várjuk, középfokú angol nyelvismeret ajánlott.

Időszak: Júliusi-augusztusi kezdés a jelentkezőktől függően úgy, hogy a jelentkező gyakornokok első hete egybeesik.

Munkavégzés formája: Felváltva helyszíni és home office

Munkakör: Energiatőzsdei Gyakornok

Munkaidő: 8:00-19:00 között rugalmas beosztással

Munkabér: Biztosítanak  

Munkavégzés helye: Budapest, XIII. kerület, Dévai u. 26-28., amennyiben a pandémiás intézkedések lehetővé teszik.

CooperVision CL Kft.

CooperVision CL Kft.

Szervezetünk, a CooperVision CL Kft. kontaktlencse gyártó cég, Gyál közelében a ProLogis üzleti parkban működünk.

Cégünk amerikai tulajdonú, mintegy 1300 főt foglalkoztató multinacionális gyártó vállalat. Már gyakorlattá vált, hogy a nyár folyamán fogadunk gyakornokokat cégünknél, a BME-ről már több hallgató is töltötte nálunk 6 vagy 8 héten keresztül a kötelező gyakorlatát.

A kijárás gépkocsival vagy a Határ útról induló és oda érkező céges busszal lehetséges. Idén épület automatizálási területről is tudnánk fogadni hallgatót, aki vállalni tudja, hogy eljön 6 hétre a CooperVision céghez.

Munkavégzés helye: 2360 Gyál, Gorcsev Iván út 7.

Deloitte Hungary

Deloitte Hungary

A Deloitte a világ egyik vezető szakmai szolgáltató cége, amely könyvvizsgálói és számvitel tanácsadási, adó- és jogi tanácsadási, vállalati kockázati szolgáltatások és pénzügyi-, üzletviteli-, és technológiai tanácsadás területeken kínál világszínvonalú megoldásokat ügyfeleinek több mint 150 országban, több mint 345 ezer munkatárssal.

Hány főt tudnának fogadni? 4 fő

Időintervallum: Részmunkaidős, Teljes munkaidős

Végzettség: Energetikus, informatikus, környezetmérnök, közgazdász

Időszak: Május, Június, Július, Augusztus, Szeptember

Munkavégzés formája: Felváltva helyszíni és home office

Munkakör: Management consulting, energy consulting, sustainability

Munkaidő: Heti 25-32, akár 40 óra

Munkabér: Biztosítanak

Munkavégzés helye: 1068 Budapest, Dózsa György út 84/C

E.ON Hungária Csoport

E.ON Hungária Csoport

Az E.ON Hungária vállalatcsoport a nemzetközi E.ON-csoport tagjaként a magyar energiagazdaság fontos résztvevője. Mi vagyunk az első nagy cégcsoport, aki kiemelt figyelmet szentel a jövő energiájának mindhárom üzleti területén: az energiahálózatok, a megújuló energia, és az ügyfeleinknek kínált komplex energetikai megoldások területein.

Vállalatcsoportunk áramhálózati társaságai a Dunántúl kilenc megyéjében, valamint Budapesten és Pest megye legnagyobb részén juttatják el a villamos energiát a végfelhasználókhoz, gázhálózati társaságaink a Dunántúlon hat megyében működnek. Energiakereskedelmi vállalatunk több tízezer kis-, közepes és nagyvállalatot árammal és földgázzal a versenypiacon. Emellett az E.ON Hungária csoport számos egyéb, speciális energiatermelési projektekkel, új energetikai megoldások és termékek kialakításával és tanácsadással foglalkozó szervezeti egységgel is rendelkezik.

Kötelező szakmai gyakorlat után van lehetőség hosszabb távon cégünknél maradni, akár gyakornoki munkaviszonyban, akár pályakezdőként.

Hány főt tudnának fogadni? 7

Időintervallum: 6 hetes, Részmunkaidős, Teljes munkaidős, akár hosszabb távú együttműködéssel is

Végzettség: Villamosmérnök (előny: erősáramú villamosmérnök – Energetika szakirány)

Időszak: Május, Június, Július, Augusztus, Szeptember

Munkavégzés formája: Csak helyszíni

Munkakör: Villamosmérnök gyakornok (pl.: üzemviteli mérnök, méréstechnika, üzemirányítás)

Munkaidő: minimum 20 óra, de 40 óra is lehet

Munkabér: Törvényi előírásoknak megfelelően biztosítunk 

Munkavégzés helye: Budapest (Váci út 72; Kunigunda út 47; Mezőkövesd út 5-7 ) Vidéki telephelyek: Pécs, Nagykanizsa, Győr, Székesfehérvár

ENERGIQ Kft.

ENERGIQ Kft.

Az ENERGIQ Kft. 2010-ben alakult új vállalkozás, amely fő célja egy olyan tudásbázis felépítése és az energiapiaci szereplők, elsősorban a szabályzók és az energia-felhasználók részére való rendelkezésre bocsátása, amely tudásbázisban lévő ismeretek átadása az üzleti élet szereplőinek – elsősorban az energiaszektorban működő energiakereskedők, energiatermelők, energiaszállítók, energiát vásárlók, szabályozók, hatóságok - tevékenységét támogatja. Részt kívánunk venni azon tudományos munkákban, amelyek elősegítik Magyarország hatékony energiagazdálkodását, energiaoptimalizálását. Ennek keretében energiaauditori és energetikai szakreferensi feladatok elvégzését, energiairányítási rendszerek (ISO 50001) is vállaljuk.

Hány főt tudnának fogadni? 1 fő

Időintervallum: 4 hetes

Végzettség: Energetikus

Időszak: Június

Munkavégzés formája: Felváltva helyszíni és home office

Munkakör: Gyakornok

Munkaidő: Szabadon megválasztható, feladatorientált

Munkabér: Biztosítanak

Munkavégzés helye: Budaörs

Galambos Energetikai Mérnökiroda Kft.

Galambos Energetikai Mérnökiroda Kft.

5 fős, független energetikai tervező mérnökiroda, hőenergetikai/gépészmérnöki tervezési feladatok elvégzésére, ipari hőellátás, erőművi feladatok (felmérés, koncepció kidolgozás, engedélyezési és kiviteli tervezés) ellátására, AutoCAD és MS Office használattal.

Hány főt tudnának fogadni? 2-3 fő

Időintervallum: 4-6 hetes, teljes munkaidős

Végzettség: gépészmérnök / energetikus

Időszak: Május, Június, Július, Augusztus, Szeptember, kiemelkedő teljesítmény esetén akár hosszabb távú együttműködés

Munkavégzés formája: Felváltva helyszíni és home office

Munkakör: Tudástól/képességtől függően szerkesztő, beosztott tervező

Munkaidő: Teljes munkaidőben, rugalmas időbeosztással

Munkabér: Biztosítanak

Munkavégzés helye: 1037 Budapest, Csillaghegyi út 19-21.

Ganz Transzformátor és Villamos forgógépgyártó Kft

Ganz Transzformátor és Villamos forgógépgyártó Kft

A Ganz Transformátor, Motor és Generátorgyártó Kft. a régi Ganz Villamossági művek utódvállalata. Transzformátor és forgógép tervezéssel és gyártással foglalkozunk.
Transzformátorokat gyártottunk és gyártunk 20 és 500MVA / 3 - 800kV tartományban.
Mivel egyedi gépgyártással foglalkozunk a tervezési munka változatos és kihívásokkal teli.

További információkat a weboldalunkon érhetnek el.

Hány főt tudnának fogadni? 4 fő

Időintervallum: 4-6 hetes, Részmunkaidős

Végzettség: villamosmérnök (erősáram), gépészmérnök (vasszerkezet tervezés)

Időszak: Bármikor

Munkavégzés formája: Felváltva helyszíni és home office

Munkakör: Részmunkaidős munka esetén: számítómérnök (transzformátor aktívrész számítás), projektmérnöki és kötéstervezés (villamos konstrukciós feladatok) területén. 4-6 hetes gyakorlat esetén a transzformátorral kapcsolatos tervezési feladatok bármelyik területével kapcsolatos gyakorlatra van lehetőség

Munkaidő: Heti negyven óra, rugalmas munkavégzés

Munkabér: Biztosítanak

Villamosmérnöki területen az elméleti (veszteség, impedancia, zárlati erők, melegedések, villamos igénybevételek számítás) és a gyakorlatiasabb diákokat is keressük. A villamos gépek tervezése elméleti feladat, de a 3D-ben történő megvalósításhoz a gyakorlati tudásra is szükség van. A nagyon elméleti tudás iránt érdeklődő hallgatóknak remek lehetőséget kínál a Kutatás Fejlesztési csoportunk. Gépészmérnökként betekintést nyerhetsz több tonnás gépek tervezési irányelveibe és hogy lehet a villamos zárlati erőket vagy földrengés okozta igénybevételeket konstrukciós megoldásokkal uralni.

Munkavégzés helye: Budapest, 9 kerület Haller garden irodaház

Geo Concept Kft.

Geo Concept Kft.

Cégünk, a Geo Concept Energetikai Kft. teljeskörű szolgáltatást nyújt geotermikus rendszerek beruházásához, megfigyeléséhez és fenntartásához. Sokéves szakmai tapasztalatunk birtokában, világszínvonalú eszközök és anyagok felhasználásával optimalizáljuk a kiépítendő geotermikus rendszer gazdasági megtérülését. Az általunk tervezett és kivitelezett rendszerek hatékonyságára 25 éves garanciát vállalunk.

Hány főt tudnának fogadni? 2 fő

 Időintervallum: 6 hetes

Végzettség: Gépészmérnök és energetikus

Időszak: Május, Június, Július, Augusztus, Szeptember

Munkavégzés formája: Csak helyszíni

Munkakör: Műszaki ügyintéző

Munkaidő: 8 óra

Munkabér: Biztosítanak

Munkavégzés helye: 1037 Budapest, Folyondár utca 26.

Grundfos Magyarország Gyártó Kft.

Grundfos Magyarország Gyártó Kft.

Az 1945-ben alapított dániai székhelyű multinacionális cégcsoport, a Grundfos, a világ 56 országában folytat üzleti tevékenységet. A Grundfos Magyarország Gyártó Kft. működésének középpontjában ipari és lakossági szivattyúk, elektromos motorok gyártása áll, de a nemzetközi termék- és technológiai kutatásban, fejlesztésben is jelentős szerepet vállalunk az D&E (Development & Engineering) és a TC (Technology Centre) mérnökei révén. A Grundfos küldetése, hogy sikeresen fejlesszen, gyártson és értékesítsen minőségi szivattyúkat és szivattyúrendszereket, hozzájárulva ezzel a jobb életkörülményekhez és az egészséges környezethez.

Ezt a küldetést szeretnénk olyan elkötelezett, az újdonság iránt nyitott, ambíciózus fiatalokkal teljesíteni, akik a szaktudásukat egy piacvezetőgyártó vállalatnál szeretnék kamatoztatni. Várjuk a szakmai gyakorlatukat teljesíteni vágyó fiatal gépész és villamosmérnök egyetemisták jelelntkezését mindkét telephelyünkre.

Hány főt tudnának fogadni? 4-5 fő

Időintervallum: 6 hetes, rugalmasan kezeljük, amennyi elő van írva minimum a halgatónak,annyit próbálunk biztosítani

Végzettség: Gépészmérnök, villamosmérnök

Időszak: Május, Június, Július, Augusztus, Szeptember, bármikor

Munkavégzés formája: Csak helyszíni

Munkakör: mérnökség, kutatás fejlesztés

Munkaidő: 8 óra

Munkabér: a törvényi előírásoknak megfeleően biztosítanak

Munkavégzés helye: Tatabánya és Székesfehérvári telephely közül tud választani

GYUR’MA Kft.

GYUR’MA Kft.

Cégünk két külön területen dolgozik: 1. közösségi szaniter termékek értékesítése 2. légfüggöny fejlesztés

Amivel foglalkozunk:

 • http://gyurma.hu/rolunk/

Hány főt tudnának fogadni? 2 fő

Időintervallum: 6 hetes, részmunkaidős, teljes munkaidős

Végzettség: Energetikus, gépészmérnök

Időszak: Május, Június, Július, Augusztus, Szeptember

Munkavégzés formája: Csak helyszíni

Munkakör: Projekt előkészítő, projekt felelős

Munkaidő: 4-8 óra, megállapodás szerint

Munkabér: Biztosítanak

Munkavégzés helye: Budapest, Törökbálint határa (régi Mechanikai Művek területe)

Hunyadi Energia Kft.

Hunyadi Energia Kft.

Energetikai szolgáltatásokkal foglalkozunk: eseti energetikai auditokat végzünk, szakreferensi szolgáltatást nyújtunk. A feladat egy részét a gyakornok érdeklődési köréhez tudjuk igazítani (megújuló energia, energiatárolás, stb.)

Fiatal szakmai csapat dolgozik együtt, lelkesek, szakmailag elhivatottak. Hasonló gyakornok kollégát keresünk.

Hány főt tudnának fogadni? 1 fő

Időintervallum: 6 hetes, részmunkaidős, teljes munkaidős

Végzettség: Villamosmérnök és gépészmérnök energetika szakirányon

Időszak: Május, Június, Szeptember, 2023 első félévében tervezünk létszámbővítést

Munkavégzés formája: Felváltva helyszíni és home office vagy csak home office

Munkakör: Energetikai mérnök (Energia audithoz kapcsolódó felmérés cégeknél országszerte)

Munkaidő: heti 20 óra

Munkabér: Biztosítanak

Munkavégzés helye:

HUPX Zrt.

HUPX Zrt.

A munkakörről részletesen alább olvashattok.

Hány főt tudnának fogadni? 3 fő

Időintervallum: Rugalmasan

Végzettség: villamosmérnök, energetikus, informatikus (+gazdasági - pénzügyi) végzettség

Időszak: Április kezdéssel legkésőbb az év végéig

Munkavégzés formája: Felváltva helyszíni és home office

Munkakör: Piacfelügyeleti gyakornok, Kontrolling gyakornok

Munkaidő: heti 20-25 óra megegyezés szerint

Munkabér: Biztosítanak

Az álláshirdetésekről részletesen:

1.

Új kollégánkat keressük, aki segít nekünk még jobbá tenni piacfelügyeleti tevékenységünket.
• Érdekelnek az energiapiacok? Érdekel a tőzsde világa?
• Fontos számodra, hogy munkád változatos legyen; a rutinfeladatok és a kreatív, kihívást jelentő projektek váltsák egymást?
• Szeretsz csapatban dolgozni és komplexebb problémákon közösen gondolkodni, de elboldogulsz egyedül is, mikor tiszta és egyértelmű szabályzatok és folyamatok mentén kell haladnod?
• Otthonosan mozogsz a számok világában, és az IT sem áll távol tőled?

Ha igen, akkor lehet, hogy pont Téged keresünk!

Ezek a feladatok várnak rád:
• A kereskedési aktivitás és a piaci tevékenységek figyelemmel kísérése kereskedési platformjainkon, valamint ezek felügyelete
• Napi piacfelügyeleti folyamatok zökkenőmentes és zavartalan biztosítása
• Adatszolgáltatási kötelezettségek végrehajtása a nagykereskedelmi energiaszabályozók és az uniós hatóságok irányába
• Kapcsolattartás az érintett szabályozókkal és hatóságokkal, valamint a tagjainkkal és a partnereinkkel • A piaci adatok és piaci eredmények elemzése, statisztikák és jelentések készítése, valamint publikus riportok és prezentációk készítése • Külsős és belsős projektek támogatása, részvétel az új rendszerek tesztelésében és IT fejlesztésekben

Ha magadra ismersz és rendelkezel az alábbiakkal
• Érdeklődsz az energiaipar vagy a tőzsde iránt
• Rutinosan használod a Microsoft Excel, Word és PowerPoint programokat
• Nemzetközi tevékenységünk miatt elengedhetetlen, hogy magabiztos legyen az angol nyelvtudásod szóban és írásban egyaránt
• Tudsz önállóan is dolgozni, szabályzatokat értelmezni és követni
• Felsőfokú gazdasági vagy műszaki tanulmányokat folytatsz, jó analitikus gondolkodásmóddal, proaktív személyiséggel, jó kommunikációs és együttműködési készséggel rendelkezel

Ha a felsoroltakban magadra ismertél, ne habozz és add le jelentkezésedet még ma!

Amit kínálunk:
Változatos és felelősségteljes gyakornoki munkakört, nemzetközi munkakörnyezetet, illetve egy barátságos csapatot (kb. 60 fő) és támogató légkört. A munkavégzés helye a vírushelyzet függvényében az irodai és a home office között váltakozik. Irodánk a XIII. kerület frekventált, tömegközlekedéssel jól megközelíthető részén helyezkedik el.

2.

Új gyakornok kollegánkat keressük, aki segít nekünk még jobbá tenni kontrolling tevékenységünket.
• Érdekelnek az energiapiacok? Érdekel a tőzsde világa?
• Kontrolling területen képzeled el a jövődet?
• Fontos számodra, hogy munkád során tanulni és fejlődni tudj?
• Képes vagy és szeretsz is csapatban dolgozni mikor komplex feladatok megoldása a cél, de az önálló munkát is kihívásnak tekinted?

Ha igen, akkor van számodra egy ajánlatunk!

Ezek a feladatok várnak rád:
• Rendszeres zárásokhoz kapcsolódó feladatok: Elsőkörös főkönyvi egyeztetés, nyilvánvaló számlázási, könyvelési eltérések azonosítása.
• Árbevétel analitika és főkönyv egyeztetése, meggyőződés a teljeskörűségről (tárgy havi számlázások)
• Esetleges új MVM csoporton belüli tagvállalat azonosítása
• Költségszámla jóváhagyások figyelemmel kísérése (duplikációk kiküszöbölése)
Havi elhatárolások önálló kezelése, (előző havi elhatárolások teljeskörű visszaforgatásáról meggyőződés, tárgyhavi helyes egyenlegek meghatározása és megküldése a számviteli szolgáltatónak).

• Dokumentációk készítése, folyamatleírások elkészítése:
Rendszeres zárásokhoz kapcsolódó folyamatok leírása.

• Forecasthoz, tervhez kapcsolódó feladatok
Folyamatos kapcsolattartás a társosztályokkal, a bekért adatok minőségének és struktújának ellenőrzése, szükség esetén egyeztetés az adattartalomról, saját nyilvántartásaink adatainak karbantartása.

Téged keresünk, ha rendelkezel az alábbiakkal:
• A csatlakozó gyakornoktól elvárjuk a számviteli beszámolók és azok összefüggéseinek alapos ismeretét, valamint a magabiztos Excel tudást!
• Pénzügyi modellezésben szerzett tapasztalat nem elvárás, de előny.
• Nemzetközi tevékenységünk miatt elengedhetetlen, hogy magabiztos legyen az angol nyelvtudásod szóban és írásban egyaránt.

Ne habozz és add le jelentkezésedet még ma!

Amit kínálunk:
Szuper-stabil vállalati hátteret, változatos és fejlődéssel járó gyakornoki munkakört, nemzetközi munkakörnyezetet illetve fantasztikus csapatot (kb 60 fő), támogató légkört és – amennyiben és amikor a vírushelyzet is megengedi - egy kényelmes, trendi irodát a XIII. kerületben, metró mellett. Az irodában kávé vár rád és egy felső kategóriás laptop. Utóbbi az irodán kívül is elkísér, home office lehetősége miatt erre szükséged lesz.

3.

Új kollégánkat keressük, aki segít nekünk az üzletfejlesztési tevékenységünkben.

 • Érdekelnek az energiapiacok és miként lehet az energiapiaci adatokból üzleti értéket teremteni?
 • Érdekel a tőzsde világa?
 • Szeretsz csapatban dolgozni és komplexebb problémákon közösen gondolkodni, de elboldogulsz egyedül is, mikor tiszta és egyértelmű szabályzatok és folyamatok mentén kell haladnod?
 • Otthonosan mozogsz a számok világában, és az IT sem áll távol tőled?

Ha igen, akkor lehet, hogy pont Téged keresünk!

Ezek a feladatok várnak rád

 • Termékfejlesztési és egyéb projektjeiben való részvétel, elemzések készítése döntéselőkészítő anyagokhoz a meglévő kereskedelmi adatok alapján
 • HUPX és külsős adatbázisok alapján elemzések készítése kereskedelmi minták azonosítására, üzleti intelligencia folyamatok fejlesztése
 • HUPX piaci adatszolgáltatásainak fejlesztésére vonatkozó projektekben való részvétel, részmegoldások fejlesztése IT-val és az üzleti területtel közösen
 • Részvétel piaci elemzések készítésében, meglévő elemzések továbbfejlesztésében, automatizálásában

Ha magadra ismersz és rendelkezel az alábbiakkal:

 • Érdeklődsz az energiaipar vagy a tőzsde iránt
 • Adatelemzési gyakorlatod van, R,Python  vagy Excel VBA nyelveket ismered
 • Rutinosan használod a Microsoft Excel és egyéb Office alkalmazásokat
 • Tudsz önállóan is dolgozni, szabályzatokat értelmezni és követni
 • Felsőfokú gazdasági vagy műszaki tanulmányokat folytatsz
 • Analitikus gondolkodásmóddal, proaktív személyiséggel, jó kommunikációs és együttműködési készséggel rendelkezel

Ha a felsoroltakban magadra ismertél, ne habozz és add le jelentkezésedet még ma!

Amit kínálunk:

Változatos és felelősségteljes gyakornoki munkakört, nemzetközi munkakörnyezetet, illetve egy barátságos csapatot (kb. 60 fő) és támogató légkört. A munkavégzés helye a vírushelyzet függvényében az irodai és a home office között váltakozik. Irodánk a XIII. kerület frekventált, tömegközlekedéssel jól megközelíthető részén helyezkedik el.

Munkavégzés helye:

A vírushelyzet függvényében az irodai és a home office között váltakozik. Irodánk a XIII. kerület frekventált, tömegközlekedéssel jól megközelíthető részén helyezkedik el.

Munkavégzés helye: Budapest, XIII. kerület, Dévai u. 26-28.

IPSOL Rendszerház Zrt.

IPSOL Rendszerház Zrt.

Társaságunk több évtizedes energetikai, mérnöki tanácsadói szakmai tapasztalat birtokában ajánlja fel tudását, amellyel tudatosabb energia felhasználóvá válhatnak Ügyfelei. Segítséget tudunk nyújtani abban, hogy hogyan tudja hatékonyabban hasznosítani az egyre dráguló energiaforrásait. Egyedi igényekre szabott auditálási, szakreferensi szolgáltatás mellett mérési, adatgyűjtési és innovatív energetikai IT megoldásokat kínálunk, továbbá villamos hálózatok felmérését, karbantartását, amelyek mind azt a célt szolgálják: hogyan tudnak kevesebb energiát felhasználni. Mérnöki szolgáltatásaink közé tartozik az energiamegtakarítási lehetőségek feltérképezése is. E fonalra felfűzve foglalkozunk továbbá elektromos töltőoszlopok telepítésével, valamint a MEKH által előírt villamos almérők telepítésével is, és a hozzájuk rendelt saját fejlesztésű, kommunikációs és adatgyűjtő rendszereket is kínálunk Ügyfeleink részére. Energiahatékonysági célú beruházások esetén TAO elő- és utóauditot végzünk, ill. újabban az energiahatékonysági kötelezetti rendszer (EKR) keretében hitelesítési szolgáltatást is nyújtunk.

Hány főt tudnának fogadni? 2 fő

Időintervallum: 6 hetes, részmunkaidős, teljes munkaidős

Végzettség: Elsősorban gépészmérnök és energetikus, másodsorban informatikus

Időszak: Május, Június, Július, Szeptember (értelemszerűen a rész vagy teljes foglalkoztatás esetén bármikor)

Munkavégzés formája: Felváltva helyszíni és home office 

Munkakör: energetikus, informatikus

Munkaidő: normál időszak

Munkabér: Biztosítanak

Munkavégzés helye: Budapest, Bartók Béla út 152/H

IsoteQ Block Kft.

IsoteQ Block Kft.

Az IsoteQ® márkanév mögött egy olyan magyar tulajdonú vállalkozás áll, melynek tulajdonosai a ’90-es évek végén az elsők között kezdtek foglalkozni az öntöttfalas, hőszigetelt polisztirol zsalus építőelemek (a nemzetközi piacon ICF – Insulating Concrete Forms néven ismert) magyarországi beépítésével.

Hány főt tudnának fogadni? 1 fő

Időintervallum: 4 hetes, részmunkaidős

Végzettség: Villamosmérnök, gépészmérnök

Időszak: Május, Június, Július, Augusztus, Szeptember, bármikor

Munkavégzés formája: Felváltva helyszíni és home office

Munkakör: Villamosmérnök, gépészmérnök

Munkaidő: 08:00-16:00

Munkabér: Biztosítanak

Munkavégzés helye: Pécs 7633, Faludi Ferenc utca 2.

KPMG Magyarország

KPMG Magyarország

A KPMG Menedzsment Tanácsadási üzletágának „Strategy & Assessment” illetve "Business Performance Services" területe széleskörű tanácsadási szolgáltatásokat nyújt többek között energia szektorbeli ügyfeleinek. Szolgáltatásaink magas színvonalú stratégiai, szervezeti és folyamati átalakításokhoz kapcsolódó, szabályozás- és folyamatmenedzsment, támogatáspolitikai, hatásvizsgálati és egyéb szakpolitikai tanácsadási, valamint elemzési jellegű munkákat foglalnak magukban. E szolgáltatások kapcsán ügyfeleink kiemelten a magyar energiaszektor vezető vállalatai, valamint a hazai és uniós államigazgatás szereplői.

 

*FRISSÍTVE*

Hivatalosan is elindították a Management Consulting területen belül az idei nyári szakmai gyakornoki keresést az energia szektor iránt nyitott diákok számára.

A részletesebb pozíció leírást itt lehet megtekinteni, és ezen keresztül lehet jelentkezni:

KPMG állásajánlat: Gyakornok - Energia szektor - KPMG Karrierportál - KPMG HR Felhő (hrfelho.hu)

**

 

Hány főt tudnának fogadni? 2-3 fő

Időintervallum: Részmunkaidős - egy gyakornoki szerződésünk 3 hónapra szól, mely kölcsönös nyitottság esetén később hosszabbítható

Végzettség: Villamosmérnök, energetikus, informatikus, közgazdász

Időszak: Május, Június, Július, Augusztus, Szeptember

Munkavégzés formája: Felváltva helyszíni és home office

Munkakör: Management Consulting gyakornok, első sorban energetikai projecteken

Munkaidő: kb heti 30 óra rugalmasan

Munkabér: Biztosítanak

Munkavégzés helye: Budapest 1134, Váci út 31

KRL Kontrol Kft.

KRL Kontrol Kft.

A KRL meghatározó szerepelő a magyar energetikai életben, közel 30 éve foglalkozunk fázisjavító berendezések tervezésével, gyártásával, országos szervizével. Továbbá megtalálható a portfóliónkban felharmonikus zavarszűrés, energiamenedzsment, energiamonitoring, energiatárolás. Széles termékkínálattal és 30 fős szakértő csapattal segítjük ügyfeleinket az energiahatékonysági és energiamegtakarítási céljaik elérésében. Mérnöki csapatunkba keresünk új munkatársakat, akik a fiatal mérnökökkel együttműködve részt vehetnek változatos és izgalmas projektekben és eljuthatnak a legnagyobb magyarországi gyárakba és üzemekbe.

Hány főt tudnának fogadni? 2 fő

Időintervallum: 4 és 6 hetes, Részmunkaidős

Végzettség: Villamosmérnök, energetikus, informatikus

Időszak: Május, Június, Július, Augusztus, Szeptember

Munkavégzés formája: Csak helyszíni

Munkakör: Mérési csoport, műszaki támogatás

Munkaidő: 8:00-16:30

Munkabér: Biztosítanak

Munkavégzés helye: 2030 Érd, Bajcsy-Zsilinszky út 81.

Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal

Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal

További információkat weboldalunkon, a www.mekh.hu címen találtok.

Hány főt tudnának fogadni? 2 fő

Időintervallum: 4 és 6 hetes, részmunkaidős

Végzettség: Villamosmérnök, energetikus, közgazdász

Időszak: Június, Július, Augusztus

Munkavégzés formája: Csak helyszíni

Munkakör: Gyakornok

Munkaidő: részmunkaidő

Munkabér: Nem biztosítanak

Munkavégzés helye: 1054 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 52

Mannvit Kft.

Mannvit Kft.

Mannvit Kft. egy hazai tervező cég, mely elsődlegesen geotermikus energia hasznosítás területén van jelen tervező és tanácsadó szerepkörben. Több hazai és nemzetközi geotermikus erőművet és fűtési rendszert terveztünk már, illetve van folyamatban azok tervezése. Továbbá az anyacég számára végzünk épületgépészeti tervezéseket több szakággal mellett, melyek változatos méretű és funkciójú épületeket jelentenek. A tervezés a szükséges méretezésekkel 3D-ben történik a kinti kollégákkal közösen.

Hány főt tudnának fogadni? 1-2 fő

Időintervallum: Megegyezés szerint (4-6 hetes, részmunkaidős, teljes munkaidős)

Végzettség: Elsősorban épületgépész szakirányú hallgatót tervezési feladatra, másodsorban energetikai szakterület, geotermikus energia hasznosításhoz, továbbá villamosmérnök hallgatókat. Angol nyelvtudás feltétel.

Időszak: Megegyezés szerint

Munkavégzés formája: Felváltva helyszíni és home office

Munkakör: Gyakornok

Munkaidő: Napi 4 - 6 - 8 óra

Munkabér: Biztosítanak

Munkavégzés helye: 1117 Budapest, Alíz utca 4.

MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

Fontos:

Kötelező és egybefüggő szakmai gyakorlatra a MÁV honlapon is be kell jelentkezni az űrlap kitöltésével, CV és a hallgatói jogviszonyigazolás csatolásával, a GDPR nyilatkozat elfogadásával az alábbi linken:
https://www.mavcsoport.hu/mav-csoport/egyetemistaknak
E-mailben nem lehet gyakorlatra jelentkezni.

 

Hány főt tudnának fogadni? 8 fő

Időintervallum: Teljes munkaidős

Végzettség: Villamosmérnök

Időszak: Május, Június, Július, Augusztus, Szeptember

Munkavégzés formája: Csak helyszíni

Munkakör: Szakmai gyakornok

Munkaidő: Nappali munkarendben

Munkabér: Biztosítanak

Munkavégzés helye: egyeztetés alapján, de főként Budapesten

MAVIR Zrt.

MAVIR Zrt.

Gyere, kezdd a karriered a MAVIR-nál! Vállalatunk a magyar villamosenergiaiparban egyedülállóként felelős a villamos energia nemzeti és regionális szinten történő szállításáért, a nagyfeszültségű hálózati infrastruktúra fejlesztéséért és üzemeltetéséért, valamint a rendszeregyensúly fenntartásáért. Egy folyamatosan fejlődő iparágban szerezhetsz értékes tapasztalatot, egy olyan piaci szereplőnél, amely egyedülálló rálátással rendelkezik a teljes iparág működésére. Tudj meg rólunk többet: www.mavir.hu

Hány főt tudnának fogadni? 20

Időintervallum: 4 és 6 hetes, részmunkaidős, teljes munkaidős

Végzettség: műszaki (elsősorban villamosmérnök, energetikus) informatikus, közgazdász

Időszak: Május, Június, Július, Augusztus, Szeptember

Munkavégzés formája: Felváltva helyszíni és home office

Munkakör: Szakszolgálati gyakornok, beruházási gyakornok, rendszerüzemeltető, elemző, hálózati/forrásoldali előkészítő, IT eszközgazdáélkodás és szolgáltatásmenedzsment, IT licencegazdálkodási gyakornok, megújuló támogatási middle office gyakornok, üzletfejlesztési gyakornok

Munkaidő: Minimum 16 óra

Munkabér: Biztosítanak

Hosszútávú lehetőségben is partnerek tudunk lenni, kölcsönön megelégedés esetén állománybavételre is van lehetőség.

Munkavégzés helye: 1031 Budapest, Anikó utca 4. MAVIR székház és MAVIR által üzemeltetett alállomások

MVM Mátra Energia Zrt.

MVM Mátra Energia Zrt.

Az MVM Csoport tagjaként működő MVM Mátra Energia Zrt. Magyarország egyetlen jelentős hazai primer energiaforrásra (lignitre) alapozott erőműve. Összesen 950 MWe-os beépített kapacitással a paksi atomerőmű mellett hazánk második legnagyobb villamosenergia-termelője és bizonyos rendszerszabályozási feladatokban is fontos szereplő. A társaság saját bányáiban külfejtéses technológiával termelt lignitből állít elő villamos energiát. A lignit alapú villamos energiatermelés mellett egyre nagyobb szerepet kap a biomassza alapú-, valamint a fotovoltaikus energiatermelés is. A Társaság a magyar nemzetgazdaság villamosenergia-fogyasztásának mintegy 13%-át termeli.

Hány főt tudnának fogadni? 8-10 fő

Időintervallum: 4-6 hetes

Végzettség: Villamosmérnök, gépészmérnök, energetikus

Időszak: Július

Munkavégzés formája: Csak helyszíni

Munkakör: Gyakornok

Munkaidő: Állandó délelőttös munkarendben, napi 8 órában

Munkabér: Biztosítanak (minimálbér 65%-a/hó)

Munkavégzés helye: MVM Mátra Energia Zrt. visontai és bükkábrányi telephely

MVM Smart Power Laboratórium

MVM Smart Power Laboratórium

A Smart Power Laboratóriumról, tevékenységünkről a honlapunkon található bővebb információ: https://smartpower.bme.hu/

Felfedező és alkalmazott kutatást, fejlesztést végzünk a megújuló energiaforrások rendszerszintű integrációja, a villamosenergia-rendszer optimális és biztonságos üzemeltetése, és az ehhez szükséges piaci és informatikai megoldások területén.

A szakmai gyakorlat során a hallgatóknak alkalma lesz bekapcsolódni aktuális projektjeinkbe, részfeladatok megoldásával támogatni azokat. (Feladatok jellege: modellezés, PHIL szimuláció, hardver programozás, szoftverfejlesztés, irodalomkutatás.)

Hány főt tudnának fogadni? 4 fő

Időintervallum: Teljes vagy részmunkaidős

Végzettség: Elsősorban villamosmérnök és mérnökinformatikus, másodsorban energetikai mérnök

Időszak: Júniustól kezdődően

Munkavégzés formája: Felváltva helyszíni és home office

Munkakör: Feladatok jellege: modellezés, PHIL szimuláció, hardver programozás, szoftverfejlesztés, irodalomkutatás.

Munkaidő: Rugalmas

Munkabér: Folytatás esetén ősztől biztosítanak

Munkavégzés helye: BME V1 épület 4. emelet

MVM Zrt.

MVM Zrt.

Innovációs gyakornok

Távközlési mérnök gyakornok

Távközlési gyakornok

Gépészmérnök/épületgépész gyakornok

Épületvillamossági mérnök gyakornok

Elemző mérnök gyakornok

Villamos mérnök gyakornok

 

Munkavégzés helye: MVM Paksi Atomerőmű Zrt. telephelye és MVM Zrt. Budapest III. kerület

NUBIKI Nukleáris Biztonsági Kutatóintézet Kft.

NUBIKI Nukleáris Biztonsági Kutatóintézet Kft.

Intézetünk legfontosabb tevékenysége nukleáris létesítmények - elsősorban, de nem kizárólagosan atomerőművek - biztonságának elemzése és értékelése. Feladataink döntő többsége alkalmazott kutatás-fejlesztés, a fejlesztési eredményeink alkalmazása, elemző mérnöki tevékenység és tanácsadás, szakvélemények készítése, valamint számítógépes adatfeldolgozás és szoftverfejlesztés. Determinisztikus és valószínűségi megközelítésben is végzünk nukleáris biztonsági elemzést. Intézetünkről a www.nubiki.hu oldalon található részletesebb információ. A hallgatók jelentkezését önéletrajz és motivációs levél ismeretében, továbbá személyes interjú alapján bíráljuk el.

Hány főt tudnának fogadni? 3 fő

Időintervallum: 4 hetes, 6 hetes, Teljes munkaidős

Végzettség: Prioritási sorrendben a következő végzettségű gyakornokokat/hallgatókat várjuk: 1. fizikus (főleg nukleáris technika), matematikus, 2. energetikus, gépészmérnök, 3. informatikus, 4. villamosmérnök, 5. környezetmérnök

Időszak: Július, Augusztus

Munkavégzés formája: Csak helyszíni / Felváltva helyszíni és home office

Munkakör: A gyakornokok a NUBIKI-ben folyó, nukleáris létesítményekre vonatkozó biztonsági elemzésekhez kapcsolódó egyes feladatok megoldásában vennének részt: súlyos baleseti számítások többféle számítógépi elemző kóddal, valószínűségi biztonsági elemzés és egyéb biztonsági elemzések.

Munkaidő: Napi 8 órában.

Munkabér: Biztosítanak

Munkavégzés helye: 1121 Budapest, Konkoly-Thege Miklós út 29-33. (KFKI)

Omexom Magyarország Kft.

Omexom Magyarország Kft.

A törökbálinti székhelyű Omexom Mo Kft. 1994 óta foglalkozik villamos és távközlési hálózatokkal/berendezésekkel/rendszerekkel kapcsolatos projektek szervezésével, tervezésével, szállítással, szereléssel, üzembe helyezéssel, hibaelhárítással és karbantartással valamint mérés-diagnosztikával kis-, közép- és nagyfeszültségen. Cégünk a VINCI Energies Central and Eastern Europe Holding 100%-os leányvállalata. Tevékenységünket az anyavállalat műszaki hátterére és know-how-jára támaszkodva tapasztalt szakemberekkel végezzük. Törökbálinti központunkon kívül Gyöngyösön és Salgótarjánban is van telephelyünk.

Hány főt tudnának fogadni? 1-2 fő

Időintervallum: 6 hetes

Végzettség: Villamosmérnök

Időszak: Július

Munkavégzés formája: Felváltva helyszíni és home office

Munkakör: Villamosmérnök gyakornok

Munkaidő: 8 órás rugalmas munkaidőben

Munkabér: Biztosítanak

Munkavégzés helye: Törökbálint, Tópark u. 1/a.

ON-ENERGY Kft.

ON-ENERGY Kft.

Számos mód van az energiafelhasználás optimalizálására. Mi ezek közül az okosításban, a távfelügyeleti lehetőségek kihasználásában, és mérésen alapuló elemzések alapján történő visszacsatolásban hiszünk.

Mit mérünk? Minden olyan környezeti jelet amely villamos egységgé alakítható!

Az energiagazdálkodás elsődleges célja a felhasználás optimalizálása, csökkentése. Ennek elérése érdekében sok lehetőség kínálkozik, de az energetikai „gyenge” pontok felderítésében és az elért eredmények értékelésében igen nagy szerephez jutnak az energetikai mérőberendezések és az energetikai mérőrendszerek. Egy intézmény szempontjából pedig igazán átfogó és jól értékelhető eredményt csak egy integrált, minden felhasznált energia nemet magába foglaló mérőrendszer hozhat. Egy ilyen rendszer képes az energiafogyasztások lokális méréseit összefogva pontos információt adni az egyes területek, létesítmények, üzemek, részegységek energiafelhasználásáról, rávilágítani a pazarló területekre, megvalósítani a vállalaton belüli gyors és átlátható energia elszámolást.

Munkánkat a nemzetközi ISO szabványok adta lehetőségek és keretek közt végezzük.

Hol alkalmazzuk ezeket:

-irodaházak
-közlekedési projektek
-oktatási intézmények
-ipari létesítmények, gyárak

Kijelenthetjük, hogy a mai IoT világ az okosítás, gépesítés, digitális lét felé száguld, azonban egy dolog még mindíg nagyon fontos ebben, és ez a mérnöki tudás, intuíció és tapasztalat!

Az ON-ENERGY Kft-nél minden hallgató kolléga mérnöki feladatokat kap, ezeket önállóan és csapatban dolgozva kell végrehajtani. A jelentkezés feltétele motivációs levél és egy beugró mérnöki feladat elvégzése, melyet közösen értékelünk.

Hány főt tudnának fogadni? 2 fő

Időintervallum: 4 hetes, 6 hetes, Részmunkaidős

Végzettség: Villamosmérnök, energetikus

Időszak: Május, Június, Július, Augusztus, Szeptember

Munkavégzés formája: Felváltva helyszíni és home office

Munkakör: Mérnöki munka

Munkaidő: Megyegyezés kérdése, 6-8 óra

Munkabér: Biztosítanak

Munkavégzés helye: 1033 Budapest, Csikós u. 8.

Országos Atomenergia Hivatal

Országos Atomenergia Hivatal

Az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) feladata,hogy az atomenergia alkalmazásában és fejlesztésében érdekelt szervektől és szervezetektől függetlenül ellássa és összehangolja az atomenergia biztonságos alkalmazásával, így a radioaktív és nukleáris anyagok, továbbá az ezekhez kapcsolodó létesítmények biztonságával, nukleáris veszélyhelyzet kezeléssel, nukleáris védettséggel, non-proliferációval és az ionizáló sugárzás elleni védelemmel kapcsolatos hatósági feladatokat, valamint az ezekkel összefüggő tájékoztatási tevékenységet, továbbá javaslatot tegyen az atomenergia alkalmazásával összefüggő jogszabályok megalkotására, módosítására, és előzetesen véleményezze az atomenergia alkalmazásával összefüggő jogszabályokat és hatósági előírásokat. Továbbá az OAH általános építésügyi hatósági és építésfelügyeleti jogkörrel rendelkezik a nukleáris létesítmények és radioaktívhulladék-tárolók biztonsági övezetében elhelyezkedő építményekre vonatkozóan. Új nukleáris létesítmény esetén az OAH felügyeli a teljes létesítési folyamatot, a telephely vizsgálatának módszertanától kezdve az üzembe helyezésig és üzemeltetésig. Az OAH-nál szakmai gyakorlatot teljesítő hallgatók tapasztalt, képzett, a nukleáris hatósági területen gyakorlattal rendelkező szakemberektől tanulhatnak, részt vehetnek az OAH-nál folyó aktuális munkákban. Mentoraink segítséget nyújtanak a hallgatóknak, hogy érdemben ismerkedhessenek meg az OAH-nál folyó hatósági munka szakmai hátterével és önállóan végezzenek el egy kisebb feladatot. Tekintettel az OAH nemzetközi szakmai munkákban történő részvételére, előny az idegen nyelv (főként az angol nyelv) ismerete. Az OAH-nál folyó változatos és sokrétű szakmai munka biztosítja, hogy a gyakornokok érdeklődésüknek és képzettségüknek megfelelő feladatokat kapjanak.

Hány főt tudnának fogadni? 3 fő

Időintervallum: 4-6-8 hetes

Végzettség: Energetikai mérnök (atomenergia szakirány), gépészmérnök, villamosmérnök, környezetmérnök, informatikus

Időszak: Június, Július, Augusztus

Munkavégzés formája: Csak helyszíni

Munkakör: Gyakornok felügyelő

Munkaidő: Heti 40 óra (teljes munkaidő)

Munkabér: Egyeztetés alatt

Munkavégzés helye: 1036 Budapest, Fényes Adolf utca 4. (Országos Atomenergia Hivatal budapesti székhelye)

PAKS II. ATOMERŐMŰ ZRT.

PAKS II. ATOMERŐMŰ ZRT.

Töltsd szakmai gyakorlatodat a Paks II. Zrt.-nél, hogy Te is részese lehess az évszázad legnagyobb hazai beruházásának!

A Paks II. Zrt. számára jelentős munkaerőforrást képezhetnek azok a hallgatók, akik megfelelő elméleti ismerettel és motivációval rendelkeznek a szakmai gyakorlatuk eltöltéséhez, valamint a későbbiekben akár a Társaságnál történő elhelyezkedéshez.

A program elsősorban a felsőoktatási intézmények által előírt kötelező szakmai gyakorlat keretében zajlik.

Műszaki, informatikai, gazdasági, kommunikációs és HR területeken várjuk jelentkezésed.

Gyakorlatod eltöltése során Orientációs és Mentori Programunkkal szakmai támogatást biztosítunk, mely segítséget nyújt a beilleszkedésben és szakmai fejlődésben.

Hány főt tudnának fogadni? A foglalkoztatásra visszaigazolt hallgatók létszámát az aktuálisan beérkező jelentkezői adatokra visszaigazolt szakterületi igény és foglalkoztatási lehetőség határozza meg.

Időintervallum: 4-15 hetes foglalkoztatási keretben, teljes munkaidős

Végzettség: A felsoroltak közül elsősorban villamosmérnök, gépészmérnök és energetikus hallgatók foglalkoztatására lenne igény, továbbá nagy igény lenne még az irányítástechnikai képzésben részesülőkre is.

Időszak: Június, Július, Augusztus, Szeptember

Munkavégzés formája: Csak helyszíni

Munkakör: Szakmai gyakorlatos hallgató, bővebben ezen a linken található információ

Munkaidő: H-Cs: 8:00- 16:35, P: 8:00-15:20

Munkabér: Biztosítanak

Munkavégzés helye: Paks, valamint home office

Pannon Green Power Kft.

Pannon Green Power Kft.

A Pannon Green Power Kft. tevékenységi köre lefedi a fejlesztéstől kezdve a szolgáltatásokig a naperőművi szektor legnagyobb hányadát. Cégünk portfólióját alapvetően 0,5 – 49,9 MW-os naperőművek, akkumulátor telepek és hibrid rendszerek alkotják, az elmúlt években ezeknek egy része már termelésbe állt és jelenleg is több projekt fejlesztése van folyamatban.

Az utóbbi két évben is részt vettünk a szakmai gyakorlati programban, melynek keretein belül négy alapszakos és két mesterszakos hallgatót tudtunk foglalkoztatni. A program sikerességét az is jól mutatja, hogy a hallgatók közül két fővel a kötelező 4, illetve 6 hét után is folytattuk a közös munkát és jelenleg is a csapatunkat erősítik.

 Hány főt tudnának fogadni? 1-2 fő

Időintervallum: 4 és 6 hetes

Végzettség: Villamosmérnök, energetikus, közgazdász

Időszak: Június, Július, Augusztus, Szeptember

Munkavégzés formája: Felváltva helyszíni és home office

Munkakör: Projektmenedzser gyakornok

Munkaidő: 8 óra

Munkabér: Biztosítanak  

Munkavégzés helye: 1021 Budapest Hűvösvölgyi út 83.

Planet Energy Mo. Kft.

Planet Energy Mo. Kft.

A Planet Energy Kft. épületek energetikai korszerűsítését, illetve megújuló energia hasznosítását szolgáló beruházások teljeskörű műszaki előkészítését végzi, valamint független energetikai mérnöki tanácsadást nyújt. Cégünk a Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatalnál bejegyzett Nagyvállalati Auditor és Energetikai Szakreferens vállalat. Tevékenységeink:

- Épületenergetikai auditok, tanúsítványok készítése

- Energetikai pályázatok szakmai dokumentációjának összeállítása

- Energetikai szakreferensi szolgáltatás

- Energiahatékonysági intézkedési tervek kidolgozása

- Nagyvállalati energetikai audit

- Fenntartható Energia- és Klímaakcióterv (SEAP / SECAP) kidolgozása

Hány főt tudnának fogadni? 1 fő

Időintervallum: 6 hetes

Végzettség: Energetikus, gépészmérnök

Időszak: Június, Július, Augusztus

Munkavégzés formája: Csak helyszíni

Munkakör: Energetikai tanúsító, energetikai projektek előkészítése

Munkaidő: napi 8 óra

Munkabér: Minimálisat biztosítanak

Munkavégzés helye: Budapest, Kőszeg utca 25.

Prolan Irányítástechnikai Zrt.

Prolan Irányítástechnikai Zrt.

A Prolan Zrt. 32 éves szakmai múlttal rendelkezik. 12 fejlesztőmérnök alapította 1990-ben. Alapítóink villamosmérnökök, a nagy múltú MMG Automatika Művek egykori munkatársai. Cégcsoportunk ma már közel 250 főnek ad munkát. A tulajdonosi kört az alapítók és a menedzsment alkotja. A Prolan Zrt. lételeme a fejlesztés. Több mint negyed százados működésünk során folyamatosan saját szoftver és hardver megoldásokat alkottunk, termékpalettánk teljes egészében saját fejlesztésű és gyártású termékekből áll, amelyek csaknem minden esetben multinacionális termékek konkurensei. Cégcsoportunk eredményének hagyományosan igen jelentős része fordítódik termékfejlesztésre, ez piaci fejlődésünk, rugalmasságunk záloga. Energiamenedzsment üzletágunkba keresünk hallgatót, aki a magyar és német energiaellátó rendszerekbe szállítandó termékek tesztelésében tudna részt venni.

Hány főt tudnának fogadni? 1-2 fő

Időintervallum: 4-6 hetes, részmunkaidős, teljes munkaidő

Végzettség: Villamosmérnök, energetikus, informatikus

Időszak: Június, Július, Augusztus első fele

Munkavégzés formája: Felváltva helyszíni és home office, csak helyszíni

Munkakör: Tesztelő, rendszermérnök

Munkaidő: Szakmai gyakorlatot követően (teljes munkaidő), kölcsönös megelégedés esetén részmunkaidőt tudunk felajánlani

Munkabér: Biztosítanak

(Budakalászi munkavégzés esetén a közeli étteremben ingyenesen meleg ebédet biztosítunk a hallgatónak)

Munkavégzés helye: Budakalász

Siemens Zrt.

Siemens Zrt.

A Siemens Zrt-nél idén is szeretnénk villamosmérnök és energetikai mérnök hallgatókat foglalkoztatni a második tanulmányi évtől.

Feladatok:

 • Kisfeszültségű elosztóberendezések és energia mérések konfigurálása, tervezése, gyártás-kivitelezés támogatása valamint
 • Középfeszültségű berendezések védelem-Irányítástechnikai rendszerek konfigurálása, paraméterezése,
 • Projektek támogatása.

Várjuk jelentkezéseteket!

További információ a Smart Infrastructure üzletágról: https://new.siemens.com/hu/hu.html (Siemens honlap, Termékek és szolgáltatások / Energia menüpont alatt)

Karrieroldal: https://new.siemens.com/hu/hu/vallalat/jobs.html

Hány főt tudnának fogadni? kb. 6 fő

Időintervallum: 4-6 hetes, részmunkaidős, teljesmunkaidős

Végzettség: Energetikus, villamosmérnök

Időszak: Május, Június, Július, Augusztus, Szeptember

Munkavégzés formája: Csak helyszíni

Munkakör: Műszaki támogató gyakornok

Munkaidő: napi 4-8 óra, heti 20-40 óra

Munkabér: Biztosítanak

Munkavégzés helye: 1143. Bp. Gizella út 51-57.

Soltec Kft.

Soltec Kft.

A Soltec Kft. 25 éve foglalkozik megújuló energia hordozókkal. A hallgató a tervezéstől a kivitelezésig megismerheti a teljes folyamatot, a tevékenység back-office hátterével kiegészítve.

Hány főt tudnának fogadni? 1 fő

Időintervallum: 4 hetes, részmunkaidős

Végzettség: villamosmérnök, gépészmérnök energetikus, informatikus, környezetmérnök és közgazdász

Időszak: Június, Július, Augusztus

Munkavégzés formája: Felváltva helyszíni és home office

Munkakör: Napelem/Napkollektor technikus, back-office

Munkaidő: 9-14 óra

Munkabér: Biztosítanak

Munkavégzés helye: 1033 Budapest, Csikós utca 8.

SolverEnergy Kft.

SolverEnergy Kft.

További infromációkhoz a hallgatók ezen a weboldalon juthatnak: www.solverenergy.hu, www.solvergroup.hu 

Hány főt tudnának fogadni? 1 fő

Időintervallum: 4 hetes, részmunkaidős, teljes munkaidős

Végzettség: Energetikus, gépészmérnök

Időszak: Május, Június, Szeptember

Munkavégzés formája: Csak helyszíni

Munkakör: Műszaki asszisztens

Munkaidő: 8-16 óra

Munkabér: Nem biztosítanak

Munkavégzés helye: 1149 Budapest, Angol utca 34A

TrendEn Energetika Kft.

TrendEn Energetika Kft.

Cégünk fő tevékenységi területe az energia termelésével, szállításával, elosztásával és kereskedésével kapcsolatos komplex műszaki szakértői, tervezési és tanácsadási szolgáltatások nyújtása az energiapiac szereplői részére. Mindezt a hazai piaci adottságok átfogó ismeretével és figyelembevételével, a regionális, illetve nemzetközi tendenciákkal összeegyeztethető módon. Ügyfeleink közé tartozik a villamosenergia-ipari rendszerirányító, elosztó hálózati engedélyesek, megújuló erőművek.

Hány főt tudnának fogadni? 2 fő

Időintervallum: 6 hetes, Részmunkaidős, Teljes munkaidős

Végzettség: Elsősorban villamosmérnök, energetikus, informatikus

Időszak: Június, Július, Augusztus, Szeptember

Munkavégzés formája: Felváltva helyszíni és home office

Munkakör: Műszaki szakértő

Munkaidő: Egyeztetés tárgya, de minimum félmunkaidő

Munkabér: Biztosítanak

Munkavégzés helye: 1031 Budapest, Záhony u 7. Graphisoft park

UNIFERRO Kazán és Gépgyártó Kft.

UNIFERRO Kazán és Gépgyártó Kft.

Az UNIFERRO Kazán és Gépgyártó Kft., ill. az 1947-ben alapított jogelőd szövetkezet tevékenységét régóta kazánok, kazánházi berendezések, nyomástartó edények, komplett hőszolgáltató egységek, valamint acél és fémszerkezetek tervezése gyártása és kivitelezése határozza meg. A kazánok 100-10.000 kW-ig gáz, olaj, míg biomasszatüzelésre 80-5000 kW teljesítménytartományban, valamint különböző üzemmódra (melegvíz, forróvíz, gőz, termoolaj) készülnek az egyedi vevőigényeknek megfelelően. Az új kihívásaink a megújuló tüzelőanyagok hatékony felhasználása és egyéb alternatív energetikai megoldások, pl. zöldmetán, zöld hidrogén.

Hány főt tudnának fogadni? 1-2 fő

Időintervallum: 4 hetes, részmunkaidős

Végzettség: Energetikus, gépészmérnök

Időszak: Május, Június, Szeptember

Munkavégzés formája: Felváltva helyszíni és home office

Munkakör: Gépész tervező (Feladat: termékfejlesztés, korszerűsítés, egységesítés, napi feladatok)

Munkaidő: 4-8 óra, megállapodás szerint

Munkabér: Biztosítanak

Munkavégzés helye: 8790 Zalaszentgrót, Május 1. u. 23.

Uponor Kft.

Uponor Kft.

Az Uponor több mint 8 éve dolgozik együtt egyetemistákkal. Nagy hangsúlyt fektetünk a hozzánk érkező fiatalok mind szakmai mind soft skilljeinek a fejlesztésére. Büszkén mondhatjuk el, hogy minden nálunk „végzett” kolléga könnyen tudott később a szakmában teljes álláshoz jutni, vagy akár cégen belül elhelyezkedni.

A munka során legfőbbképpen felületfűtésekkel és az azokhoz kapcsolatos kérdésekkel lehet majd megismerkedni. Ezen felül bele lehet kóstolni ügyfél kommunikációba, angolul lehet egyeztetni tervezőcsapatokkal, megismerkedhetsz a magyar csőgyártók portfóliójával, szabályzással babrálhatsz, excelmágusként doktorálhatsz, dartsozhats és még sorolhatnám. Ha kávéfőzés a célod a szakmai gyakorlat alatt, ne hozzánk gyere. :)

Hány főt tudnának fogadni? 1 fő

Időintervallum: Heti 20 óra munkavégzés (teljes rugalmasságal kezelve) legalább 1 éven keresztül.

Végzettség: Elsősorban épületgépész és épületenergetikusokat.

Munkavégzés formája: Felváltva helyszíni és home office

Munkakör: Műszaki előkészítő

Munkaidő: Heti 20 óra

Munkabér: Biztosítanak

Munkavégzés helye: Újpest központ

VEIKI-VNL Kft.

VEIKI-VNL Kft.

A VEIKI-VNL Villamos Nagylaboratóriumok Kft. független, akkreditált Vizsgáló Laboratórium (MSZ EN ISO/IEC 17025) és Terméktanúsítási Iroda (MSZ EN ISO/IEC 17065), az STL nemzetközi szervezet tagja (STL - Short-circuit Testing Liasion, a zárlati vizsgáló laboratóriumok együttműködése).


A VEIKI-VNL Kft. 1996-ban alakult, de a laboratóriumok építése és a vizsgálati tevékenység már az 1950-es években elindult, az állami VEIKI – Villamosenregiaipari Kutatóintézetének egy új főosztályaként (Villamos Berendezések Főosztály).


A Vizsgáló Laboratóriumunk 1994 óta végez akkreditált vizsgálatokat a villamos energiaátviteli hálózaton megtalálható berendezések mindegyikén (pl. transzformátorok, fojtótekercsek, kapcsolóberendezések, biztosítók, túlfeszültségvédelmi eszközök, kábelek, szigetelők, távvezetékek…stb.). A vizsgálati tevékenységet 2001-ben terméktanúsítási funkcióval egészítettük ki. Mindkét tevékenységünket a Nemzeti Akkreditáló Hatóság (NAH – www.nah.gov.hu) akkreditálja, amely hatóság együttműködik a nemzetközi EA, ILAC és IAF szervezetekkel.
Bővebben itt.

Hány főt tudnának fogadni? 2 fő

Időintervallum: 4-6 hetes

Végzettség: Villamosmérnök, elektrikus, technikus

Időszak: Május, Június, Július, Szeptember

Munkavégzés formája: Csak helyszíni

Munkakör: Nem ismeretes tanulmány, szakirány függő

Munkaidő: heti 40 óra

Munkabér: Biztosítanak

Munkavégzés helye: 1158 Budapest Vasgolyó utca 2.

Volteum Kft.

Volteum Kft.

E-mobilitás? Rugalmas munkaidő? Fiatal, jófej csapat? Gyorsan fejlődő energetikai startup? Ha ezeket keresed a nyári szakmai gyakorlatodon, jó helyen jársz! A Volteum Európa egyik legdinamikusabban fejlődő e-mobilitási startupja. Ügyfeleink között megtalálhatóak globális szereplők és a régió meghatározó e-mobilitási vállalatai is. Szoftverünkkel elektromos jármű flottákat optimalizálunk, és biztosítjuk a mindennapos gondtalan és gazdaságos üzemeltetésüket. A szakmai gyakorlat során betekintést nyerhetsz és részt vehetsz szakmai projektjeinkben, bevonunk az általános feladatainkba, beleláthatsz egy startup mindennapjaiba és egy szuper, összetartó csapat része lehetsz! Még több információt megtalálsz rólunk a honlapunkon (https://www.volteum.io) vagy a LinkedIn oldalunkon (https://www.linkedin.com/company/volteum)!

Hány főt tudnának fogadni? 1-3 fő

Időintervallum: 4 hetes, 6 hetes, részmunkaidős, teljes munkaidős

Végzettség: Energetikai mérnök, villamosmérnök, közgazdász, mérnökinformatikus

Időszak: Május, Június, Július, Augusztus, Szeptember, továbbfoglalkoztatásra van lehetőség a nyári gyakorlat után

Munkavégzés formája: Felváltva helyszíni és home office

Munkakör: Energy engineer intern, electrical engineer intern, developer intern, business analyst intern, operations intern

Munkaidő: Flexibilis munkaidő, általánosan 9.00-17.30 között

Munkabér: Biztosítanak

Munkavégzés helye: Hubhub Agora / Hubhub Király utca

VPP Solar Kft.

VPP Solar Kft.

A VPP 20+ éve van az energetikai piacon, az innovatív és környezettudatos megoldásokkal. Energetikai projektek a fejlesztésén, a kivitelezésén és üzemeltetésén keresztül minden területen tudunk a mérnököknek szakmai kihívásokat adni. A karrierút és tudástranszfer kiemelten fontos a vállalatunknál.

Hány főt tudnának fogadni? 4-6 fő

Időintervallum: 4-6 hetes, részmunkaidős, teljes munkaidős

Végzettség: Energetikus, villamosmérnök, gépészmérnök, építőmérnök

Időszak: Május, Június, Július, Augusztus, Szeptember

Munkavégzés formája: Csak helyszíni

Munkakör: Fejlesztőmérnök gyakornok, tervezőmérnök gyakornok

Munkaidő: megállapodás szerint rugalmasan (rész és teljes munkaidőben is)

Munkabér: Biztosítanak

Munkavégzés helye: Dorottya Udvar, XI. Bp. Bocskai út 134-146.

Wattler Kft.

Wattler Kft.

Cégünk egy jó hangulatú, fiatal csapat, ahol az energetikai audit és szakreferens területettel vagy az energiapiacokkal mélyebben megismerkedhetnek a jelentkezők. Ténylegesen megvalósult projekteken dolgozhattok, igazi cégek működésébe láthattok bele már a kezdektől.

Hány főt tudnának fogadni? 2 fő

Időintervallum: 4-6 hetes, Részmunkaidős, Teljes munkaidős

Végzettség: villamos, gépész, energetikus, környezetmérnök

Időszak: Akár júniustól kezdve preferálva a hosszabb távú részmunkaidős foglalkoztatást egyetem mellett

Munkavégzés formája: Csak helyszíni - 9. kerület, Páva utca

Munkakör: Az energetikus csapatot támogató junior munkatárs

Munkaidő: Megállapodás szerint

Munkabér: Biztosítanak  

Munkavégzés helye: 1094 Budapest, Páva u 8.

Wattmanager Kft.

Wattmanager Kft.

A Wattmanager Kft. egy mérnöki-műszaki tanácsadással foglalkozó vállalkozás. Kizárólag megújuló energiás területen tevékenykedünk, ügyfeleink között önkormányzatok, vállalkozások és magánszemélyek egyaránt megtalálhatók. Főbb szolgáltatásaink közé tartozik a naperőműves projektek műszaki-mérnöki előkészítése 3D-modellezéssel, épületenergetikai számítások és szimulációk, karbonlábnyom-stratégiák készítése, klímastratégiák és SECAP-ok kidolgozása.

Hány főt tudnának fogadni? 1-2 fő

Időintervallum: 4 hetes, 6 hetes, részmunkaidős, teljes munkaidős

Végzettség: Energetikus megújuló vagy épületes szakirányról, villamosmérnök, gépészmérnök

Időszak: Június, Július, Augusztus, Szeptember, opcionálisan hosszabb távra is

Munkavégzés formája: Felváltva helyszíni és home office ( Munkavégzés helye: Budapest XIII. kerület )

Munkakör: Energetikai mérnök, villamosmérnök, gépészmérnök gyakornok

Munkaidő: Rugalmas, igény szerint teljes vagy részmunkaidő

Munkabér: Biztosítanak

Munkavégzés helye: 1132, ‌Budapest, Visegrádi u. 48

Wenerate Kft.

Wenerate Kft.

A Wenerate Kft. megalkotta az azonos nevű energiamenedzsment szoftvert, amely elsősorban vállalkozásoknak segít az energetikai jogszabályi megfelelések betartásában, a CO2-kibocsátás és az energiafelhasználás monitorozásában, valamint a csökkentési lehetőségek felkutatásában és megvalósításában.

Hány főt tudnának fogadni? 1-2 fő

Időintervallum: 4 hetes, 6 hetes, részmunkaidős, teljes munkaidős

Végzettség: Elsősorban villamosmérnök, mérnökinfó, informatika, programozó matematikus

Időszak: Június, Július, Augusztus, Szeptember, opcionálisan hosszabb távra is

Munkavégzés formája: Felváltva helyszíni és home office

Munkakör: Villamosmérnök / informatikus gyakornok

Munkaidő: Rugalmasan, igény szerint teljes vagy részmunkaidő

Munkabér: Biztosítanak

Munkavégzés helye: Budapest

Winergy Kft.

Winergy Kft.

A Winergy Kft. célja, hogy ügyfeleink részére teljes életciklusra vetített értéknövelő mérnöki szolgáltatást nyújtson az egyre komplexebbé váló energetikai projekt előkészítési, megvalósítási és projekt menedzsment piacon. Cégünk tevékenysége Magyarország egész területét lefedi. Ügyfélkörünk mikro-, kis-, közép-, nagyvállalkozásokból, központi költségvetési szervekből, egyházi jogi személyekből és önkormányzatokból áll. Referenciáink: Komplex épületenergetikai fejlesztések megújuló energiaforrás hasznosításával kombinálva:

 • Energiahatékonysági fejlesztések
 • Megújuló energiaforrás alapú energiatermelés
 • Nagyvállalati energiaaudit
 • ISO50001 Energia Irányítási Rendszer kiépítésére vonatkozó tanácsadás és műszaki előkészítés

Hány főt tudnának fogadni? 3 fő

Időintervallum: 4 és 6 hetes, részmunkaidős, teljes munkaidős, rugalmas

Végzettség: Villamosmérnök

Időszak: Május, Június, Július, Augusztus, Szeptember

Munkavégzés formája: Felváltva helyszíni és home office

Munkakör: Junior Napelempark Tervező Gyakornok és Junior Villamosmérnök Gyakornok

Munkaidő: Rugalmas, 20-40 óra / hét, órarendhez igazítva 

Munkabér: Biztosítanak

Munkavégzés helye: Budapest, 3. kerület, 1034, Bécsi út 100.

World Fuel Services

World Fuel Services

World Fuel Services delivers trusted energy solutions. Every day, we provide a powerful integrated platform to optimize energy, logistics, and related services for Aviation, Marine, Commercial, Industrial, and Land Transportation customers around the world. Learn how we can support your energy needs.

 

*FRISSÍTVE*

Jelenleg nincs szakmai gyakorlatos programjuk IT területen, viszont lenne néhány új nyitott teljes munkaidős pozíció junior szoftver fejlesztő és junior business analyst pozíciókra.

Ezekre a pozíciókra kifejezetten végzős/végzett diákokat keresnek, akik tudnak napi 8 órában dolgozni.

**

 

Hány főt tudnának fogadni? maximum 5 fő

Időintervallum: Részmunkaidős

Végzettség: Energetikus, informatikus, környezetmérnök, közgazdász

Időszak: Egész évben

Munkavégzés formája: Felváltva helyszíni és home office

Munkakör: Energetikai adatok vizsgálata

Munkaidő: kb 20 ora/het

Munkabér: Biztosítanak

Munkavégzés helye: Czuczor utca 2-10

WWF Magyarország

WWF Magyarország

A WWF a világ legnagyobb és legismertebb környezetvédelmi szervezete, amely a világ legtöbb országában jelen van. Az utóbbi években a fenntartható energiaátmenet elősegítését is zászlajára tűzte, Magyarországon számos vállalattal, településsel és a kormányzati szereplőkkel is együtt dolgozik. A gyakornok a CEESEU projektben tudná segíteni a munkánkat.

Hány főt tudnának fogadni? 1 fő

Időintervallum: 4 és 6 hetes, részmunkaidős

Végzettség: Energetikus, környezetmérnök, közgazdász

Időszak: Május, Június, Július, Augusztus, Szeptember

Munkavégzés formája: Csak home office (egyeztetések az irodánkban, Zuglóban)

Munkakör: Éghajlatváltozás és energia program gyakornok

Munkaidő: részmunkaidő

Munkabér: Nem biztosítanak, azonban a WWF felületén minden belsős képzés hozzáférhető lesz a gyakornok számára.

Munkavégzés helye: Budapest, XIV. kerület

Letölthető fájlok:

Az előző évek beszámolói elérhetőek az alábbi hivatkozásra kattintva.

A nyári szakmai gyakorlat tanszéki elfogadtatásához útmutató:

Kérdés esetén forduljon bizalommal a programért felelős szervezőcsapat tagjához:
Kovács Ákos
E-mail: allas@eszk.org