ESZK – MET IT Nyári Szakmai Gyakorlat

Az Energetikai Szakkollégium 2002-es megalapítása óta kiemelten fontosnak tartja, hogy elősegítse az energetika valamely területén tanuló egyetemi hallgatók és az energetikában élen járó cégek kapcsolatfelvételét. Ennek a célnak szenteli programjai nagy részét, és ebbe a sorba illik bele a 2007 óta évente megrendezésre kerülő Nyári szakmai gyakorlat program is. Már a kezdetekkor cél volt a hallgatók számára minél szélesebb körben lehetőséget biztosítani a mérnöki diplomához elengedhetetlen kötelező szakmai gyakorlat teljesítéséhez, a mára hagyománnyá váló tevékenység pedig elismerésre tett szert nem csak a programban résztvevő cégek, hanem az egyetemi tanszékek körében is.

2015 óta a Magyar Energetikai Társasági Ifjúsági Tagozatával együttműködve igyekszünk még több lehetőséget biztosítani a programban résztvevő hallgatóknak az egyetemen kötelező 4-6 hetes szakmai gyakorlat elvégzésére. Programunk során igyekszünk jelentős hazai ipari szereplők bevonásával megteremteni a kapcsolatot a diploma megszerzése előtt álló egyetemi hallgatók és a vezető energetikai vállalatok között. A résztvevő hallgatók szervezetünk segítségével bepillantást nyerhetnek az energetika területén dolgozó mérnökök mindennapjaiba, elmélyíthetik az egyetemen előzetesen megszerzett gyakorlati tudásukat, továbbá karrierjük szempontjából elengedhetetlen szakmai kapcsolatokra tehetnek szert.

Az elmúlt évek legjobb referenciái megtekinthetők honlapunkon a Nyári gyakorlat beszámolók menüpont alatt.

A hallgatók száma évről évre nő, miközben 2017 nyarán több mint kétszeres túljelentkezés ellenére is sikerült minden eddiginél több hallgatót kiközvetíteni ipari partnereink valamelyikéhez. A kiközvetítés alapját adó szempontrendszer utóbbi okok miatt egyre kifinomultabb, a cégekkel egyeztetve folyamatos felülvizsgálatra kerül. Természetesen partnereinknek gyakran egyéni elvárásokat is támasztanak a jelentkező hallgatókkal szemben, ezek figyelembevételével minden gyakorlati hely esetében próbáljuk körültekintően felmérni, hogy az adott jelentkező mind szakmailag, mind pedig ambícióiban a megfelelő választás legyen a cégek számára. A szakmai gyakorlati program elsődlegesen a diplomához szükséges 4-6 hetes gyakorlat teljesítése érdekében jött létre, így ez is része a már említett szempontrendszernek, azonban minden évben közvetítünk ki a kötelező szakmai gyakorlat elvégzésén felül is hallgatókat, így mindenkit bíztatunk a jelentkezésre!

Jelentkezés feltételei:

A programban résztvevő hallgató vállalja:

Cégek listája

A programban résztvevő cégek listája feltöltés alatt.

Beszámoló sablon

Az előző évek beszámolói elérhetőek az alábbi hivatkozásra kattintva.

A programkiírás letölthető ide kattintva.

Kérdés esetén forduljon bizalommal a programért felelős Ipari- és Sajtókapcsolatok részleg tagjához:
Romero Adriana
E-mail: allas@eszk.org