ESZK – MET IT Nyári Szakmai Gyakorlat

Az Energetikai Szakkollégium 2002-es megalapítása óta kiemelten fontosnak tartja, hogy elősegítse az energetika valamely területén tanuló egyetemi hallgatók és az energetikában élen járó cégek kapcsolatfelvételét. Ennek a célnak szenteli programjai nagy részét, és ebbe a sorba illik bele a 2007 óta évente megrendezésre kerülő Nyári szakmai gyakorlat program is. Már a kezdetekkor cél volt a hallgatók számára minél szélesebb körben lehetőséget biztosítani a mérnöki diplomához elengedhetetlen kötelező szakmai gyakorlat teljesítéséhez, a mára hagyománnyá váló tevékenység pedig elismerésre tett szert nem csak a programban résztvevő cégek, hanem az egyetemi tanszékek körében is.

2015 óta a Magyar Energetikai Társasági Ifjúsági Tagozatával együttműködve igyekszünk még több lehetőséget biztosítani a programban résztvevő hallgatóknak az egyetemen kötelező 4-6 hetes szakmai gyakorlat elvégzésére. Programunk során igyekszünk jelentős hazai ipari szereplők bevonásával megteremteni a kapcsolatot a diploma megszerzése előtt álló egyetemi hallgatók és a vezető energetikai vállalatok között. A résztvevő hallgatók szervezetünk segítségével bepillantást nyerhetnek az energetika területén dolgozó mérnökök mindennapjaiba, elmélyíthetik az egyetemen előzetesen megszerzett gyakorlati tudásukat, továbbá karrierjük szempontjából elengedhetetlen szakmai kapcsolatokra tehetnek szert.

Az elmúlt évek legjobb referenciái megtekinthetők honlapunkon a Nyári gyakorlat beszámolók menüpont alatt.

A hallgatók száma évről évre nő, miközben 2017 nyarán több mint kétszeres túljelentkezés ellenére is sikerült minden eddiginél több hallgatót kiközvetíteni ipari partnereink valamelyikéhez. A kiközvetítés alapját adó szempontrendszer utóbbi okok miatt egyre kifinomultabb, a cégekkel egyeztetve folyamatos felülvizsgálatra kerül. Természetesen partnereinknek gyakran egyéni elvárásokat is támasztanak a jelentkező hallgatókkal szemben, ezek figyelembevételével minden gyakorlati hely esetében próbáljuk körültekintően felmérni, hogy az adott jelentkező mind szakmailag, mind pedig ambícióiban a megfelelő választás legyen a cégek számára. A szakmai gyakorlati program elsődlegesen a diplomához szükséges 4-6 hetes gyakorlat teljesítése érdekében jött létre, így ez is része a már említett szempontrendszernek, azonban minden évben közvetítünk ki a kötelező szakmai gyakorlat elvégzésén felül is hallgatókat, így mindenkit bíztatunk a jelentkezésre!

Jelentkezés feltételei:

A programban résztvevő hallgató vállalja:

Cégek listája

A programban résztvevő cégek listája feltöltés alatt. A programra jelentkezés a napokban nyílik meg.

ENEFEX Hungary Kft.

ENEFEX Hungary Kft.

Energetikusok vagyunk, energetikai szakreferens feladatokat látunk el, auditokat készítünk, ISO50001 rendszer bevezetéseket segítünk, ISO50001 működtetésében veszünk részt, energetikai adatgyűjtő - információs rendszereket telepítünk.

Milyen szakos hallgatókat keres: energetikai mérnök

Munkakör: energetikai mérnök gyakornok

Foglalkoztatás időtartama: 4-6 hét (június-július)

Munkaidő: napi 8 óra (8:00-16:00)

Munkavégzés helyszíne: Budapest XI. Bartók Béla út 152 H

Munkabér: biztosítanak

Munkavégzés helye: Budapest XI. Bartók Béla út 152 H

Energy Technoplus Kft.

Energy Technoplus Kft.

Cégünk 20 éve gyárt bontható (egyedi) hőszigeteléseket ipari, energetikai területekre. Technológiánk és termékünk folyamatos fejlesztése elengedhetetlen ahhoz, hogy megőrizzük piaci pozíciónkat. Ebben a munkában számítunk a hallgató segítségére.

Milyen szakos hallgatókat keres: Solidworks programot ismerő gépészmérnök

Munkakör: Fejlesztő, tanácsadó

Foglalkoztatás időtartama: 3 hónap

Munkaidő: megállapodás szerint rész vagy teljes munkaidő

Munkavégzés helyszíne: Tát

Munkabér: biztosítanak

Munkavégzés helye: Tát

E.ON Hálózat

E.ON Hálózat

Az E.ON Hungária vállalatcsoport a nemzetközi E.ON-csoport tagjaként a magyar energiagazdaság fontos résztvevője. Mi vagyunk az első nagy cégcsoport, aki kiemelt figyelmet szentel a jövő energiájának mindhárom üzleti területén: az energiahálózatok, a megújuló energia, és az ügyfeleinknek kínált komplex energetikai megoldások területein. Vállalatcsoportunk áramhálózati társaságai a Dunántúlon és a Tiszántúl három megyéjében juttatják el a villamos energiát a végfelhasználókhoz, gázhálózati társaságai a Dunántúlon hat megyéjében működnek. Energiakereskedelmi vállalatunk közel két és félmillió ügyfelet lát el villamos energiával az egyetemes szolgáltatás keretében, valamint több tízezer kis-, közepes és nagyvállalatot árammal és földgázzal a versenypiacon. Emellett az E.ON Hungária csoport számos egyéb, speciális energiatermelési projektekkel, új energetikai megoldások és termékek kialakításával és tanácsadással foglalkozó szervezeti egységgel is rendelkezik. Az E.ON Hungária cégcsoportnál ügyfeleinkért 5000 kiválóan képzett, elkötelezett, odaadó szakember dolgozik. Számunkra nagyon fontos, hogy munkatársaink a legújabb nemzetközi és technológiai megoldások szakértői legyenek, ezért nagy figyelmet fordítunk a folyamatos képzésre és az új, fiatal tehetségek bevonására. Hangsúlyt fektetünk a motiváló munkahelyi környezet kialakítására, az esélyegyenlőségre és dolgozóink elégedettségére. Felelősen viselkedünk a környezetünkkel, a munkatársainkkal és az ügyfeleinkkel.

Milyen szakos hallgatókat keres: Elsősorban villamosmérnök, másodsorban gépész, energetikai mérnök, informatikus

Munkakör: Villamos energia és földgáz elosztóhálózat fejlesztése, üzemeltetése

Foglalkoztatás időtartama: 4-6 hét, megegyezés szerint hosszabb idő

Munkaidő: megegyezés szerint

Munkavégzés helyszíne: Győr, Szombathely, Veszprém, Székesfehérvár, Tatabánya, Nagykanizsa, Kaposvár, Pécs, Szekszárd, Szolnok, Debrecen, Nyíregyháza, Budapest

Munkabér: biztosítanak

Munkavégzés helye: Győr, Szombathely, Veszprém, Székesfehérvár, Tatabánya, Nagykanizsa, Kaposvár, Pécs, Szekszárd, Szolnok, Debrecen, Nyíregyháza, Budapest

Észak-Budai Zrt.

Észak-Budai Zrt.

Cégcsoportunk az energiaszektorban jelentős piaci részesedéssel rendelkező, több mint 25 éves múltra visszatekintő vállalkozás . Fő tevékenységünk a gyengeáramú, illetve kis- és középfeszültségű villamos-hálózatok tervezése, létesítése és üzemeltetése, de a villamos-energia felhasználás csaknem minden területén nyújtunk - minősített, integrált vállalatirányítási rendszerben - mérnöki-, szakértői- és szerelői szolgáltatást.

Milyen szakos hallgatókat keres: villamosmérnök

Munkakör: PM gyakornok

Foglalkoztatás időtartama: megegyezés szerint

Munkaidő: napi 8 óra (7:00-15:00)

Munkavégzés helyszíne: Budapest, III.kerület

Munkabér: biztosítanak

Munkavégzés helye: Budapest, III.kerület

Etapp-Energy Kft.

Etapp-Energy Kft.

Fiatalos 2 éve működő megújuló energetikával foglalkozó cégünkhöz keresnénk nyári szakmai gyakorlatra mérnök (energetikai, villamos, gépész) kollégát. Amivel foglalkozunk:

 • Napelemes rendszerek tervezése, kivitelezése teljeskörű projektmenedzsement.
 • Napelempark projekt: Az idei év során kivitelezésre kerül saját 0,5 MW-os napelemes kiserőművünk.
 • Nagyvállalalati energetikai auditok készítése.
 • Hőszivattyús rendszerek tervezése.

Milyen szakos hallgatókat keres: energetikai mérnök, villamosmérnök, gépészmérnök

Munkakör: Projekt menedzser, kivitelezésen részvétel

Foglalkoztatás időtartama: tetszőleges

Munkaidő: napi 8 óra

Munkavégzés helyszíne: Budapest 11. kerület

Munkabér: biztosítanak

Munkavégzés helye: Budapest 11. kerület

FKF Nonprofit Zrt.

FKF Nonprofit Zrt.

Társaságunk a Főváros egyetlen és legnagyobb hulladékgazdálkodással foglalkozó vállalataként üzemelteti az ország egyetlen kommunális hulladékhasznosító üzemét. Az elvégzendő feladat az üzem különböző területein felmerülő veszteség feltárási munkában való részvétel.

Milyen szakos hallgatókat keres: energetikai mérnök, villamosmérnök, gépészmérnök

Munkakör: gyakornoki munkakör, meghatározott feladat elvégzésére

Foglalkoztatás időtartama: 4-6 hét (2018. 06. 01. - 2018. 08. 24. között)

Munkaidő: napi 8 óra (8.00 - 16.00)

Munkavégzés helyszíne: Fővárosi Hulladékhasznosító Mű 1151 Bp. Mélyfúró utca 10-12.

Munkabér: biztosítanak

Munkavégzés helye: Fővárosi Hulladékhasznosító Mű 1151 Bp. Mélyfúró utca 10-12.

FŐTÁV Zrt.

FŐTÁV Zrt.

A FŐTÁV Zrt. hatékony, korszerű, a fogyasztói igényeknek megfelelő szolgáltató vállalat, amely a Társadalom fejlődő környezetvédelmi és energetikai céljait szolgálja. Alaptevékenységünk és egyben elsődleges feladatunk a hőtermelés és a hőszolgáltatás, melynek keretében a saját fűtőműveinkben előállított, valamint közcélú erőművektől, illetve egyéb hőtermelőktől vásárolt hőenergiát juttatjuk el fogyasztóinkhoz.

Milyen szakos hallgatókat keres: energetikai mérnök (preferált), villamosmérnök, gépészmérnök

Munkakör: gyakornok (energetikai referens, műszaki munkatárs, projekt koordinátor)

Foglalkoztatás időtartama: 4-6 hét

Munkaidő: napi 8 óra (rugalmas)

Munkavégzés helyszíne: Budapest, XI. kerület Kalotaszeg utca 31.

Munkabér: 6 hetes időtartam elérése esetén biztosítanak

Munkavégzés helye: Budapest, XI. kerület Kalotaszeg utca 31.

Geo Concept Kft.

Geo Concept Kft.

Cégünk, a Geo Concept Energetikai Kft. teljeskörű szolgáltatást nyújt geotermikus rendszerek beruházásához, megfigyeléséhez és fenntartásához. Sokéves szakmai tapasztalatunk birtokában, világszínvonalú eszközök és anyagok felhasználásával optimalizáljuk a kiépítendő geotermikus rendszer gazdaságossági megtérülését. Az általunk tervezett és kivitelezett rendszerek hatékonyságára 25 éves garanciát vállalunk. A geotermikus talajszondák tervezését és kivitelezését teljes mértékig a német VDI4640 szabvány szerint végezzük. Tervezői és kivitelezői szolgáltatásunk a teljes rendszerre (hőközpontra is) kiterjed, így megbízóink igény esetén a geotermikus rendszer fűtési/hűtési csatlakozásáig kiépített rendszert vehetnek használatba. A megépült hőszivattyús rendszer sok éves működése során biztosítja a gazdasági megtérülést, így fontos, hogy a rendszer üzemeltetése is szakszerűen történjen. Ehhez nyújtunk magas szintű szerviz és monitoring szolgáltatást is.

Milyen szakos hallgatókat keres: energetikai mérnök, gépészmérnök

Munkakör: gépészmérnök gyakornok

Foglalkoztatás időtartama: 4-6 hét (június-augusztus)

Munkaidő: napi 6-8 óra (kezdés: 9:00)

Munkavégzés helyszíne: 1033 Budapest, Vajda János u.11

Munkabér: biztosítanak

Munkavégzés helye: 1033 Budapest, Vajda János u.11

Galambos Energetikai Mérnökiroda Kft.

Galambos Energetikai Mérnökiroda Kft.

25 éve működő, hőenergetikai, gépészeti tervezéssel foglalkozó 5 fős mérnökiroda vagyunk, hőközpontok, kazánházak, hűtőgépházak, fűtő-hűtő hálózatok tervezésével, tanulmányaival foglalkozunk, helyszíni felméréseket is végzünk. Évek óta fogadunk az ESZK-n keresztül nyári gyakorlatra jelentkezőket, ennek során jó tapasztalatokat szereztünk, és az itt megforduló kollégáktól is pozitív visszajelzéseket kaptunk.

Milyen szakos hallgatókat keres: energetikai mérnök, gépészmérnök

Munkakör: műszaki rajzoló, tervező

Foglalkoztatás időtartama: 4-6 hét

Munkaidő: napi 6-8 óra, heti 24-40 óra

Munkavégzés helyszíne: 1037 Budapest, Csillaghegyi út 19-21

Munkabér: megegyezés szerint

Munkavégzés helye: 1037 Budapest, Csillaghegyi út 19-21

HUNYADI Kft.

HUNYADI Kft.

Jó nevű, gyakorlatorientált cég vagyunk villamos energetika területén, beleértve az ipari mérésadatgyűjtést is.

Milyen szakos hallgatókat keres: energetikai mérnök, villamosmérnök

Munkakör: energetikai mérnök, villamosmérnök

Foglalkoztatás időtartama: 6 hét

Munkaidő: heti 8-16 óra, vagy napi 4 óra

Munkavégzés helyszíne: 1222 Budapest Gyár u. 14.

Munkabér: biztosítanak

Munkavégzés helye: 1222 Budapest Gyár u. 14.

IsoteQ Block Kft.

IsoteQ Block Kft.

Az IsoteQ® márkanév mögött egy olyan magyar tulajdonú vállalkozás áll, melynek tulajdonosai már 15 éve foglalkoznak polisztirol alapú építőelemek gyártásával, folyamatos fejlesztésével és beépítésével. A 2004-ben alapított (előtte más néven működő) IsoteQ Magyarország Kft. kicsiny pécsi építőipari cégből alig 7 év alatt vált nemzetközi szinten is JÓL CSENGŐ MÁRKANÉVVÉ, európai méretű cégcsoporttá terebélyesedve. Napjainkban az IsoteQ® GROUP az öntött falas ICF technológia nemzetközi szinten is kiemelkedő kínálatával bíró, gyártó- és szolgáltató társasága. Vállalkozásunk hazai gyárából Európa több, mint 20 országába szállítunk energiatakarékos építőelemeket.

Milyen szakos hallgatókat keres: energetikai mérnök

Munkakör: tervezés

Foglalkoztatás időtartama: megegyezés szerint

Munkaidő: napi 4-6-8 óra

Munkavégzés helyszíne: Pécs vagy Nyíregyháza

Munkabér: biztosítanak

Munkavégzés helye: Pécs vagy Nyíregyháza

KRL Kontrol Kft.

KRL Kontrol Kft.

A KRL Kontrol Kft. 1993-ban alakult. Fázisjavító berendezés és kondenzátor tervezése, gyártása valamint országos szervize a fő tevékenység, de foglalkoznak még: felharmonikus szűréssel, villamos hálózatok mérésével, energiagazdálkodással és a fentiekhez kapcsolódó teljes körű szolgáltatással.

Milyen szakos hallgatókat keres: villamosmérnök

Munkakör: erősáram

Foglalkoztatás időtartama: megegyezés szerint

Munkaidő: megegyezés szerint

Munkavégzés helyszíne: Érd

Munkabér: biztosítanak

Munkavégzés helye: Érd

Mátrai Erőmű Zrt.

Mátrai Erőmű Zrt.

A visontai telephelyű Mátrai Erőmű ZRt a magyar villamosenergia-rendszer egyik megbízható alapegysége. Fő tevékenysége a villamosenergia-termelés. A 950 MW beépített teljesítménnyel rendelkező Mátrai Erőmű ZRt. az ország legnagyobb széntüzelésű erőműve. A társaság saját bányáiban külfejtéses technológiával termelt lignitből állít elő villamos energiát. A társaság a magyar nemzetgazdaság villamosenergia-fogyasztásának mintegy 13%-át termeli. Az Észak-Magyarországon végighúzódó közel 1 milliárd tonnás lignitvagyon tartós biztosítékot ad a cég működéséhez és a jövőbeni energetikai fejlesztési terveihez. A Társaság legfőbb törekvése, hogy belső intézkedések, fejlesztések és új stratégiák által hosszú távon, gazdaságosan és versenyképes áron állítson elő villamos energiát.

Milyen szakos hallgatókat keres: Villamos-, gépész-, energetikai-, bánya mérnök, vegyész, közgazdász

Munkakör: gyakornok

Foglalkoztatás időtartama: 6-8 hét

Munkaidő: heti 40 óra

Munkavégzés helyszíne: Visontai és Bükkábrányi telephelyen

Munkabér: biztosítanak

Munkavégzés helye: Visontai és Bükkábrányi telephelyen

MET Power Hungary Kft.

MET Power Hungary Kft.

A MET Csoport egy 2007-ben, alapított, magyarországi gyökerekkel rendelkező nemzetközi energiakereskedő, energiatermelő vállalatcsoport, mely zászlajára tűzte a innováció elterjesztését a hagyományos energiapiacokon. A csoport mára több, mint 15 országban van jelen, több, mint 500 munkavállalóval. A Vállalatcsoport központja Svájban, Zug városában található, de több európai irodája mellett, Budapesten is jelentős létszámban foglalkoztat munkavállalókat. Az elmúlt években a MET Csoport, a hazai és közép-kelet európai villamosenergia piac jelentős szereplőjévé vált: 2014 óta többségi tulajdonosa a százhalombattai Dunamenti Erőműnek, a legnagyobb hazai fölgáz-tüzelésű erőműnek, mely 794 MW-nyi beépített teljesítményével áll rendelkezésre a hazai villamosenergia-rendszerben. Emellett részese egy hazai virtuális erőmű üzemeltetésének, és fejlesztője, beruházója egy közép-kelet európai megújuló erőművi portfóliónak.

Milyen szakos hallgatókat keres: villamosmérnök (preferált), energetikai mérnök

Munkakör: A gyakornok a megújuló üzletfejelsztési csapat munkáját segítené. A csapat, melyben közgazdászok és mérnökök is dolgoznak, hazai és külföldi megújuló erőművi (elsősorban nap /szél) projektek fejlesztésével foglalkozik. A gyakornok a projektfejlesztés minden részébe betekintést nyerhet az egyes fejlesztési projektek definiálásától, előkészítésétől, az erőművek engedélyeztetésén, terveztetésén át azok kivitelezéséig, üzembehelyezéséig. Mindezt a beruházó oldaláról.

Foglalkoztatás időtartama: minimum 2 hónap (preferált: 6 hónap)

Munkaidő: heti 20-40 óra

Munkavégzés helyszíne: 1068 Bp., Benczúr utca 13/B (esetenként a projektek helyszínén)

Munkabér: biztosítanak

Munkavégzés helye: 1068 Bp., Benczúr utca 13/B (esetenként a projektek helyszínén)

MTA Energiatudományi Kutatóközpont

MTA Energiatudományi Kutatóközpont

Az MTA EK a Magyar Tudományos Akadémia intézethálózatának részeként alap-, alkalmazott kutatásokat és fejlesztést folytat többek között a nukleáris energetika, energiabiztonság, energiaforrások és környezetvédelem területén. A Kutatóközpontban 16 kutatócsoport működik három intézet köré csoportosítva. Az érdeklődő gyakornokok számára kínálunk rövid időre nyári gyakorlatot, és hosszabb idejű (1-2 éves) gyakornoki lehetőséget, diplomamunka és PhD témákat is.

Milyen szakos hallgatókat keres: villamosmérnök, gépészmérnök, energetikai mérnök, környezetmérnök, közgazdász

Munkakör: gyakornok

Foglalkoztatás időtartama: megbeszélés szerint

Munkaidő: rugalmas, megegyezés szerint

Munkavégzés helyszíne: Budapest, XII. Konkoly Thege út 29-33

Munkabér: több hónapos gyakorlat esetén biztosítanak

Munkavégzés helye: Budapest, XII. Konkoly Thege út 29-33

NUBIKI Nukleáris Biztonsági Kutatóintézet Kft.

NUBIKI Nukleáris Biztonsági Kutatóintézet Kft.

Intézetünk legfontosabb tevékenysége nukleáris létesítmények - elsősorban, de nem kizárólagosan atomerőművek - biztonságának elemzése és értékelése. Feladataink döntő többsége alkalmazott kutatás-fejlesztés, a fejlesztési eredményeink alkalmazása, elemző mérnöki tevékenység és tanácsadás, szakvélemények készítése, valamint számítógépes adatfeldolgozás és szoftverfejlesztés. Determinisztikus és valószínűségi megközelítésben is végzünk nukleáris biztonsági elemzést.

Milyen szakos hallgatókat keres: primoritási sorrendben: 1. Fizikus (főleg nukleáris technika), matematikus, 2. informatikus 3. villamosmérnök, 4. energetikus, gépészmérnök

Munkakör: A gyakornokok a NUBIKI-ben folyó atomerőművi biztonsági elemzésekhez kapcsolódó egyes feladatok megoldásában vennének részt: súlyos baleseti számítások többféle elemző kóddal, valószínűségi biztonsági elemzés.

Foglalkoztatás időtartama: 4-6 hét

Munkaidő: napi 8 óra

Munkavégzés helyszíne: Csillebérc

Munkabér: kiemelkedő eredmény esetén

Munkavégzés helye: Csillebérc

Omexom Magyarország Kft.

Omexom Magyarország Kft.

Az Omexom a Vinci Energies Group egy nemzetközi márkája, ami összefogja a csoport szaktudását az energiatermelés az energiaátvitel, a transzformáció és az energiaelosztás területén. Az Omexom név mögött irodák decentralizált hálózata áll, melyek egymástól függetlenül, vagy egymással összefogva valósítják meg meglévő és új ügyfelei elképzeléseit.

Milyen szakos hallgatókat keres: villamosmérnök

Munkakör: Mérnökgyakornok helyszíni projektirányítás és/vagy értékesítési területen.

Foglalkoztatás időtartama: 4-6 hét

Munkaidő: heti 40 óra

Munkavégzés helyszíne: Törökbálint és/vagy Eger, Nagyréde, Salgótarján

Munkabér: biztosítanak

Munkavégzés helye: Törökbálint és/vagy Eger, Nagyréde, Salgótarján

ON-ENERGY Kft.

ON-ENERGY Kft.

A cég három főbb profilját az energetikai pályázatok, energetikai auditok, valamint az energetikai felhasználás tényleges optimalizációja jelentik. Nagyobb ügyfeleik általában egy-egy komolyabb energetikai projekt kapcsán kérik a segítségüket, pl.:

 • Energiát pazarló pontok eseti felderítéséhez, és javaslatcsomag kidolgozásához
 • Energiakereskedő-váltás előkészítéséhez (szerződések felülvizsgálata, új kereskedő felkutatása)
 • Megtakarítást célzó beruházások előmunkálataihoz (felmérések, auditálások, energetikai számítások)
 • Energetikai pályázatok szakmai alátámasztásához (MT készítés)
 • Energetikusi feladatokat automatikusan ellátó felügyeleti rendszer megtervezéséhez és kiépítéséhez

Milyen szakos hallgatókat keres: energetikai mérnök, villamosmérnök, gépészmérnök

Munkakör: mérnöki munka

Foglalkoztatás időtartama: 6 hét

Munkaidő: megegyezés szerint

Munkavégzés helyszíne: 1033 Budapest, Csikós u. 8.

Munkabér: megegyezés szerint

Munkavégzés helye: 1033 Budapest, Csikós u. 8.

Országos Atomenergia Hivatal

Országos Atomenergia Hivatal

Az Országos Atomenergia Hivatal, mint kormányhivatal feladata az atomenergia kizárólag békés célra való alkalmazásával, a nukleáris létesítmények és a szállításokhoz használt konténerek biztonságával, valamint a nukleáris és más radioaktív anyagok védettségével összefüggő hatósági feladatok ellátása.

Milyen szakos hallgatókat keres: villamos mérnök, energetikai mérnök, épületgépész, épület villamossági, környezetmérnök

Munkakör:

 • Villamos és irányítástechnika: időszakos biztonsági jelentések feldolgozása, hatósági engedélyezés előkészítése
 • Üzembiztonság: biztonság elemzések
 • Építész szakcsoport: sajátos építmények engedélyezése és ellenőrzése
 • Humán szakcsoport: nemzetközi tapasztalatok feldolgozása a WGHOF dokumentumok alapján
 • Radio szakcsoport: radioaktív hulladék kezelésével kapcsolatos feladatok, sugárvédelem
 • Projekt főosztály: Új atomerőművi blokkok létesítésével kapcsolatos nyilvánosan elérhető információk gyűjtése, rendszerezése

Foglalkoztatás időtartama: 4-6 hét, nyári időszak

Munkaidő: napi 8 óra (8:00-16:00)

Munkavégzés helyszíne: 1036 Budapest, Fényes Adolf u. 4.

Munkabér: megegyezés szerint

Munkavégzés helye: 1036 Budapest, Fényes Adolf u. 4.

OT Industries Tervező Zrt.

OT Industries Tervező Zrt.

Az OT INDUSTRIES Magyarország vezető EPC vállalata. Az angol rövidítés (Engineering, Procurement, Construction) arra utal, hogy a tervezéstől a kulcsrakész átadásig elvégzünk minden feladatot, ami egy komplex ipari létesítmény létrehozásához szükséges. Tervezünk és építünk többek között bonyolult vegyi üzemeket, szénhidrogén vezetékeket, óriási tartályokat. Cégcsoportunk legrégebbi tagja több mint 70 éve alakult. A MOL csoport tagjaként a következő évtizedekben is a gáz-, olajipar és energetika meghatározó szereplői leszünk.

Milyen szakos hallgatókat keres: gépészmérnök, villamosmérnök (erős- és gyengeáram)

Munkakör: gyakornok

Foglalkoztatás időtartama: 4 hét

Munkaidő: napi 8 óra

Munkavégzés helyszíne: 1117 Budapest, Galvani u. 44.

Munkabér: nem biztosítanak

Munkavégzés helye: 1117 Budapest, Galvani u. 44.

H1 Sysytems (Persecutor)

H1 Sysytems (Persecutor)

Elsősorban energetikai területre keresnek gyakornoki, vagy asszisztensi feladatokra diákokat, de ez kiterjedhet a vonatkozó szakirodalom kutatására, termékfejlesztések követésére, illetve később terepi munkavégzésre is. Várják továbbá hallgatók jelentkezését, ha érdeklődik az intelligens épületekben használatos korszerű eszközök iránt, mert csapatuk munkáját támogatva részt vehet ezen a területen szakmai anyagok készítésében, és koncepciótervek kialakításában. A feladatok során közvetlenül energetikai auditálási folyamatokkal, az ehhez kapcsolódó energetikai szakreferens tevékenységgel, ISO 50001 energiairányítási rendszer bevezetéssel, találkozhatna a hallgató, betekintéssel az intelligens épületek területére. Kollégáik mellett eközben betekintést nyerhet a hallgató az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesült Energiahatékonysági Szakosztályának munkájába, vagy éppen az Energiagazdálkodás című szaklap háttér munkálataiba.

Milyen szakos hallgatókat keres: energetikai mérnök, gépészmérnök, villamosmérnök, építész

Munkakör: gyakornok

Foglalkoztatás időtartama: legalább fél év

Munkaidő: heti 20 óra

Munkavégzés helyszíne: Budapest, XII. Ker.

Munkabér: biztosítanak

Munkavégzés helye: Budapest, XII. Ker.

Planet Energy Mo. Kft.

Planet Energy Mo. Kft.

A Planet Energy fő profilja: különböző projekteket megalapozó mérnöki és gazdaságossági számítások elkészítése, üzleti terv kidolgozása, építészeti- gépészeti tervezése és pályázatok teljes körű előkészítése, napelemes kivitelezések.

Milyen szakos hallgatókat keres: elsősorban villamosmérnök, gépészmérnök, energetikai mérnök, másodsorban informatikus, környezetmérnök, közgazdász

Munkakör: asszisztens / gyakornok

Foglalkoztatás időtartama: megegyezés szerint

Munkaidő: napi 8 óra (9:00-17:00)

Munkavégzés helyszíne: Budapest, XIV. kerület

Munkabér: biztosítanak

Munkavégzés helye: Budapest, XIV. kerület

S-6 Mérnök kft.

S-6 Mérnök kft.

Cégünk villamos erőátviteli és irányítástechnikai tervezéssel, valamint folyamatirányító rendszerek (gyártók: Siemens, ABB, Emerson) programozásával foglalkozik. Munkáink erőművekhez, autógyárakhoz, vegyi üzemekhez kapcsolódnak.

Milyen szakos hallgatókat keres: villamosmérnök

Munkakör: Eplan vagy Ruplan rajzoló

Foglalkoztatás időtartama: 4 hét

Munkaidő: napi 8 óra

Munkavégzés helyszíne: Budapest, XII. kerület

Munkabér: biztosítanak

Munkavégzés helye: Budapest, XII. kerület

Siemens Zrt.

Siemens Zrt.

Mi a Siemens? Az energiaellátás, a városi infrastruktúrák és az ipar számára nyújtott innovatív megoldásaival a Siemens válaszokat biztosít korunk legégetőbb kérdéseire. Infrastruktúrát építünk ott, ahol még nincs és fejlesztünk, ott ahol van. Ellátjuk a világot energiával, segítünk az iparágak gördülékeny és fenntartható működtetésében és részt vállalunk a digitális jövő alapjainak lerakásában.

Milyen szakos hallgatókat keres: német nyelvű gépészmérnök

Munkakör: gépészmérnök gyakornok

Foglalkoztatás időtartama: 6 hónap

Munkaidő: heti 20-30 óra

Munkavégzés helyszíne: 1158 Budapest, Késmárk utca 24-28

Munkabér: biztosítanak

Munkavégzés helye: 1158 Budapest, Késmárk utca 24-28

TEN-T Zrt.

TEN-T Zrt.

A TEN-T Zrt. fő profilja villamos és trolibusz áramellátási hálózatának (felsővezeték, tápláló földkábel, váltó- és jelzőberendezések) tervezése és kivitelezése. Emellett jelenleg MÁV felsővezeték bontási és építési kivitelezést is végzünk. A cégünknél elhelyezkedő gyakornok tervezési feladatok mellett kivitelezési munkák irányításában is részt vehet.

Milyen szakos hallgatókat keres: villamosmérnök, közlekedési mérnök

Munkakör: terv rajzolás, művezetés

Foglalkoztatás időtartama: 6 hét (2018.06.15-08.30.)

Munkaidő: napi 8 óra (8:00-16:00)

Munkavégzés helyszíne: Budapest

Munkabér: biztosítanak

Munkavégzés helye: Budapest

Trans Lex Work Kft.

Trans Lex Work Kft.

Főbb tevékenységek: forgógépek karbantartása és állapotellenőrzése (rezgésdiagnosztikával, hő kamerás vizsgálattal, motoráram diagnosztikával, fémek mágneses memória vizsgálata stb.). Ezen kívül erőműi, olajipari, petrolkémiai, vegyipari gyárak, gyáregységek, gépek/berendezések rekonstrukciója, felújításával foglalkoznak fővállalkozásban.A TLW különös érdeklődéssel fordul a szokványostól eltérő speciális mérnöki felkészültséget igénylő műszaki kérdések kezelése, illetve megoldása felé.

Milyen szakos hallgatókat keres: gépészmérnök, villamosmérnök

Munkakör: turbina szerelésben való részvétel, rezgésdiagnosztikai tevékenységben való részvétel

Foglalkoztatás időtartama: 6 hét

Munkaidő: heti 6 nap 10 óra

Munkavégzés helyszíne: 1138 Budapest, Váci út 152-156., terepi munka

Munkabér: biztosítanak

Munkavégzés helye: 1138 Budapest, Váci út 152-156., terepi munka

Weishaupt Hőtechnikai Kft.

Weishaupt Hőtechnikai Kft.

A Weishaupt egy töretlenül a jövőbe tekintő vállalat. 1932-ben alapította meg Max Weishaupt a róla elnevezett Max Weishaupt GmbH-t. 1952-ben vásárolta meg a cég a Monarch tüzelőberendezés gyártási jogát, amellyel gyors fejlődésnek indult a cég. 1962-ben megalakult egy belső csoport, a Weishaupt Kutatás Fejlesztési Intézet, amely azóta új, korszerű technológiák kidolgozásával foglalkozik. Az évek során a világot behálózó cégcsoport alakult ki, amelynek leányvállalata a magyarországi Weishaupt Hőtechnikai Kft. Biatorbágyon. Az országban végzett munkakör főleg a beszerelés, szervíz, tanácsadás, illetve értékesítés.

Milyen szakos hallgatókat keres: energetikai mérnök, gépészmérnök

Munkakör: nyári gyakorlat

Foglalkoztatás időtartama: 4-6 hét

Munkaidő: 8-16 óra

Munkavégzés helyszíne: 2051 Biatorbágy, Budai u. 6.

Munkabér: biztosítanak

Munkavégzés helye: 2051 Biatorbágy, Budai u. 6.

Winergy Mérnökiroda

Winergy Mérnökiroda

A WINERGY Mérnökiroda célja, hogy ügyfeleink részére teljes életciklusra vetített értéknövelő mérnöki szolgáltatást nyújtson az egyre komplexebbé váló energetikai projekt előkészítési, megvalósítási és projekt menedzsment piacon. Cégünk tevékenysége Magyarország egész területét lefedi. Ügyfélkörünk mikro-, kis-, közép-, nagyvállalkozásokból, központi költségvetési szervekből, egyházi jogi személyekből és önkormányzatokból áll. Referenciáink: Komplex épületenergetikai fejlesztések megújuló energiaforrás hasznosításával kombinálva:

 • Energiahatékonysági fejlesztések
 • Megújuló energiaforrás alapú energiatermelés
 • Nagyvállalati energiaaudit, mely megfelel
 • ISO50001 Energia Irányítási Rendszer kiépítésére vonatkozó tanácsadás és műszaki előkészítés

Milyen szakos hallgatókat keres: energetikai mérnök, villamosmérnök, gépészmérnök

Munkakör: Junior energetikai előkészítő mérnök

Foglalkoztatás időtartama: rugalmas

Munkaidő: rugalmas

Munkavégzés helyszíne: 1034, Budapest, Bécsi út 100.

Munkabér: biztosítanak

Munkavégzés helye: 1034, Budapest, Bécsi út 100.

Beszámoló sablon

Az előző évek beszámolói elérhetőek az alábbi hivatkozásra kattintva.

A programkiírás letölthető ide kattintva.

Kérdés esetén forduljon bizalommal a programért felelős Ipari- és Sajtókapcsolatok részleg tagjához:
Romero Adriana
E-mail: allas@eszk.org